söndag 12 april 2015

Årets Meny

Middag. Thomas Sjögrens Årets Kock-meny 2015. Swedish Taste Restaurang, Göteborg. 11 april 2015.
Blev igår "tvingad" att ta ut min 40-årsdag ett par veckor i förväg. Inbjuden av högst hemlighetsfulla fina familjen Makri/Carlsson på middag. Efter en lång promenad genom vårfina Göteborg där restaurang på restaurang passerades hamnade jag och Kalle, på tu man hand, till slut på Swedish Taste där Thomas Sjögrens Årets Kock-meny var förbeställd. Vilken helt fantastiskt genomtänkt present, svårt att beskriva hur glad jag blev för den. Ett perfekt avslut på jobbet med Årets Kock och en perfekt start på 40årsfirandet. Och vilken fantastisk kväll det blev, vi hade sannerligen ett par roliga timmar med kvalitet på alla sätt. Och vilken fantastisk vinnar-meny han har satt ihop den gode Thomas. En oerhört välsmakande 5-rätters fick vi avnjuta, serverat med klockren service och precision, i avslappnat sober atmosfär. Pilgrimsmusslan och Blåmusslan lyfte allra högst i den totalt sett välkomponerade menyn.

Tack familjen Makri/Carlsson! Tack!

VINNARMENY ÅRETS KOCK 2015
THOMAS SJÖGREN.

LÄTTBAKAD AURORALAX
Champinjoner & kycklingskinn
TARTAR PÅ HAVSKRÄFTA
Ingefära, jordärtskocka & blåbär
LÄTTGRAVAD SILL
Pepparrot, potatis & lök

PILGRIMSMUSSLA I SIN JUICE
Brynt smör, silverlök & citron
BLÅMUSSLA
Stjälkselleri, fänkål & äpple

KOLGRILLAD LAMMBOG
Kål, rålakrits & dragon

SVENSK KITTOST
Havtorn & morötter

ROSTAD JORDÄRTSKOCKA
Inkokt päron, krispig jordärtskocka & hasselnötter

Inga kommentarer: