onsdag 31 januari 2024

Micke + Inci, 6 januari 2024

Vigsel. Mikael Helm & Inci Barut Helm. Solstensgärdet, Mölnlycke. 6 januari 2024.

Det nya året kunde knappast börjat bättre. Med väldigt kort varsel fick jag den stora äran att vara vittne när Micke och Inci vigdes. Det var en alldeles strålande vinterdag, och ett lika strålande par som tackade ja i den korta men oerhört fina cermonin i deras uterum. Brudparet var väldigt glada och rörda, och vi runt omkring var nog minst lika glada och rörda för deras skull. Dagen fortsatte sedan med sen lunch/tidig middag på Restaurang Olivia i Göteborg och avslutades med livemusik på Utopia Jazz. En helt fantastisk dag för ett fantastiskt par. All lycka till Micke och Inci!

söndag 14 januari 2024

Reserverat i pausen

Ishockey SHL. Frölunda-Rögle (3-0). Scandinavium, Göteborg. 13 januari 2024.

Andra gången denna säsong jag ser Rögle live. Andra gången mot Frölunda på Scandinavium. Och det gick ungefär som den första gången, fast ändå bra mycket bättre. Första gången var det utklassning från Göteborgarna, denna gången var det en väldigt jämn match men Bandyklubben lyckas inte göra några mål (story of säsongen 2023/2024). Senaste tiden har det ändå känts lite som att Rögle har hittat tillbaka till något igen med tre raka segrar. Frölunda var dock den riktiga värdemätaren och där räckte det inte till. Får hoppas att killarna kan studsa tillbaka igen och bygga vidare på vinnarkänslan från tidigare, för nu måste det plockas poäng.

I övrigt, mycket fin inramning på ett slutsålt Scandinavium. Rögle-klacken skapade stämning redan före match med innerligt framförande av Rögle-hymnen under laddningen i baren på arenan.

Dessutom upptäcktes ett riktigt lifehack. Det går att förbeställa och reservera bord till pauserna. Bara en sån sak.

Rögle vi ger oss aldrig!

söndag 7 januari 2024

Jazz is in the air

Konsert. John Nilsson Quartet. Unity Jazz, Göteborg. 6 januari 2024.

På otroligt fina och trivsamma Jazzklubben Unity Jazz spisades 2024 års första livemusik. John Nilsson Quartet spelade både eget material och stycken som komponerats av andra, framförallt det sistnämnda. Skickliga musiker som spelar ganska lättillgänglig jazz. Bland de första låtarna som spelades var "I love you", en titel passandes osedvanligt bra in på just denna kylslagna januari-kväll - Jazz is in the air. Väldigt trevlig afton, som hjälptes upp ytterligare av oklanderlig service och bemötande från personalen på Unity Jazz. 

tisdag 2 januari 2024

Filmåret 2024


Filmåret 2024. 

Lite av vad vi har att se fram emot. 

Lysande Sickan!

måndag 1 januari 2024

Vad är det på TV?

TV-året 2024.

Nyårsdagen. Pizzan är uppäten och det börjar bli dags att se framåt mot det kommande årets planerade TV-produktioner. Verkar finnas mycket spännande i pipen. House of the Dragon, Severance och True Detective ser en särskilt mycket fram emot.