torsdag 10 mars 2011

Vi har ett resultat.

Final! På lördag. Så här går det:

1. Eric Saade: Popular
2. Nicke Borg: Leaving Home
3. Sara Varga: Spring för livet
4. Danny Saucedo: In the Club
5. Linda Bengtzing: E det fel på mej
6. Playtones: The King
7. Brolle: 7 days and 7 nights
8. Sanna Nielsen: I'm in love
9. Swingfly: Me and my drum
1o: The Moniker: Oh my God!

Det mesta talar för att Eric Saade tar hem segern ganska enkelt. Det skulle dock kunna vara så att Saade, Saucedo och möjligtvis Brolle "själ" röster ifrån varandra. Då skulle Sara Varga kunna segla hela vägen upp i topp. Knappast någon skräll längre att hon kommer hamna högt upp i resultatlistan. Hon har ett brett stöd ute i Svea rike visade det sig i andra chansen. Skrällen tror jag däremot blir Nicke Borg som jag tror kommer placera sig väldig högt. Varför? Bra låt i en egen genre i finalen. Fungerar säkerligen både hos folket och hos juryn. Bengtzing och Playtones kommer säkerligen dra hem en hel del tittarröster men kommer kamma noll hos juryn.

Tror dock inte på Saade i Eurovision. Ytterligare ett cyniskt försök att "modernisera" (pyttsan! O detssamma gäller Danny och, för den delen, Love Generation.) a la Perelli och Ernman för att placera sig högt i Europa. Sluta upp med det tramset. Tänk inte så mycket, skicka en bra låt istället bara. Ur den aspekten borde vi skicka Nicke Borg till Tyskland...

I övrigt hade jag själv gärna sett Pernilla Andersson, Christian Walz, Sara Lumholdt och Linda Pritchard i finalen istället för The Moniker, Sanna Nielsen, Swingfly och Danny.

Dessutom tycker jag Anniela och Jonas Matsson hade helt ok låtar. Och Loreen hade grymt snygg scenshow.

Och tack svenska folket för att ni röstade bort Heffaklumpen Clamp och hennes änglar i Andra chansen.
Hade väldigt svårt att förstå hur The Moniker kunde gå vidare från Andra chansen. Men med närmare eftertanke: gör man om Nic and the Family's "Hej Monica" till "Heja Moniker" för att locka röster, då förtjänar man en finalplats. Detsamma gäller Sara Varga som hade den goda smaken att tolka Orup med "Hellre rösta på Varga"(Fast till skillnad mot Moniker så platsar faktiskt Varga's låt i finalen).
Så det så.

Inga kommentarer: