söndag 9 oktober 2011

Dom kan skriva också.

Har nyligen avslutat ett par böcker skrivna utav två svenska herrar som man kanske i första hand inte tänker på som författare.

Dels har jag läst "Lobbyisten", den avslutande delen i Thomas Bodströms deckartrilogi som framförallt utspelar sig i politikens och domstolarnas värld (surprise! Dock inga berörelsepunkter med fotbollslivet...). Inte alltid de mest välskrivna böckerna men ett otroligt skickligt hantverk med en cliffhanger i slutet på varje kapitel. Spänning på mycket hög nivå. Det blir dessutom extra intressant att läsa om spelet bakom stängda dörrar i maktens korridorer, med tanke på Bodströms bakgrund just därifrån.

Sedan sträckläste jag Alex Schulmans andra roman med den osannolikt långa titeln "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött". Visst, det är inte så svårt att sträckläsa 200 sidor, men det har aldrig någonsin hänt mig tidigare att jag läser ut en bok på under en månad... En fin och fängslande kärlekshistoria skriven med mycket humor och självrannsakan. Hög igenkänningsfaktor för de flesta. Har just nu även kommit halvägs in i Schulmans första roman "Skynda att älska". Inte illa den heller.

Med andra ord. Har ni inget bättre för er i höstmörkret så kura in er under filten tillsammans med Bodström och Schulman.

Inga kommentarer: