Prag, 24-28 feb 2012. Någon sa till mig innan jag reste till Tjeckiens huvudstad att det är som en sagostad. Sannerligen, det är omöjligt att inte hålla med om den beskrivningen.Prag måste vara alla gamla städers urmoder. Gamla, pampiga, ståtliga hus, kyrkor, torn, statyer, slott, broar och allsköns byggnadsverk vart än du vänder din blick. Dessutom är det oerhört välbevarat och välunderhållt. Tror aldrig jag har sett en större och mer närvarnade städpatrull än i denna stad. Prags ledning är bevisligen oerhört medvetna om vad som lockar turister till staden och ser till att den hålls ren, renoverad och restaurerad. Hatten av för det. På nätterna belyses husfasaderna och gatorna mycket smakfullt. På så sätt visar Prag upp sig i all sin prakt, dygnet runt. Staden är förvånansvärt liten till ytan och att köpa biljett till kollektivtrafiken är aldig aktuellt. Vi blev ständigt förvånade över hur korta avstånden var när vi promenerade runt i de mysiga kvarteren.
Vi har under dessa dagar verkligen njutit av allt det vackra, ätit både goda tjeckiska specialiteter och grymma middagar på två Michelin-rekommenderade restauranger(Bellevue och Le Grill), diggat på Jazz-klubbar samt givetvis besökt en ansenlig mängd av stadens ölhallar.
Sagostaden Prag lever upp till sitt goda rykte. På alla plan.
1 kommentar:
Inte visste jag att grillen vid bellevue fanns med i michelin-guiden!
Visst att dom har god falaffel men ändå..
Skicka en kommentar