söndag 31 maj 2015

Glödjerik grillkol(l)! eller Grilla inomhus, är det en bra idé?

Matskapet event. Grill-work shop med Håkan Thörnström. Thörnströms Kök Privata Rum. 30 maj 2015.
Matskapet deltog igår i en rolig, inspirerande, lärorik, kulinarisk och rökfylld work shop på Thörnströms Köks fillial Privata Rum.  Håkan Thörnström och Jonas Gustafsson ledde med glatt humör det sällskap av glada amatörer som slutit upp för denna dag. P.g.a det dåliga vädret hade kockarna varit innovativa och flyttat in grillarna i köket. Tacksamt att slippa stå och frysa i regnet, men jädra vad rökigt det blev tidvis. Tillsammans skapades en smått osannolik grillbuffé tillagad av finaste råvaror och flankerad av allsköns tillbehör. Vinnarna bland allt det fantastiskt goda på buffén var fläsksida, havskräftor och inte minst grillade ostron med chimichurri, WOW! Vårat bidrag till buffén blev ömsom vin omsöm vatten skulle man kunna säga. Vi trollade fram en grym Asiatisk frukt-chutney men vi lyckades även förvandla äppelsenaps-glazen till något som var väldigt närbesläktat med knäck. Bästa tipset för dagen var att förbereda råvarorna i ugnen för att sedan bara slutföra tillagningen på grillen.
Härlig dag med härliga människor och massvis med god mat och dryck!

Inga kommentarer: