lördag 3 februari 2024

Flugan

Teater. Handla Med Hjärtat. Hagateatern, Göteborg. 2 Februari 2024.

Andra besöket på fina Hagateatern för min del. Andra gången som jag fick bevittna en riktigt bra teaterföreställning, Hagateatern är en liten teater, man kommer nära scenen och skådespelarna - det skapar känsla. 

Intressant och intimt. Fint spelat av Jan Ericson & Pone Shams Hakimi. Precis som i den förra uppsättningen jag såg på Hagateatern så integreras det videokonst i föreställningen, snyggt och ger en extra dimension.

Föreställningen Handla Med Hjärtat utspelas, under några dagar kring midsommar, i en lokal där butiken Paradiset snart skall öppna. Paradiset har hälsoprofil och skall sälja ekologiska livsmedel. Här arbetar butiksföreståndaren Larry och sommarjobbaren Laleh. Två människor från olika generationer och med helt skilda bakgrunder som trevande närmar sig varandra och får blotta sina fördomar och prova sin självinsikt. Samtidigt blir det mer och mer problem med flugor i butikslokalen. Insektsdödaren Nemesis Ultima får installeras vilket får elen att svaja betänkligt. Dessutom är stormen Görel i antågande och något slags övernaturligt sker i butiken på nätterna.

Det byggs med tiden upp ett förtroende de två emellan, men vad betyder egentligen det förtroendet när allt går fel? Och var kommer egentligen alla dessa flugor ifrån?

Inga kommentarer: