söndag 28 april 2024

Tufft läge


 SHL. SM-Final, match 4 (av 7). Rögle BK - Skellefteå AIK, Catena Arena, Ängelholm. 27 April 2024.

För första gången på en SM-Final i Hockey. I ett fullsatt Catena Arena, biljetterna till matchen sålde slut på under 1 minut så oerhört glad att vi lyckades få tag i biljetter och att vi fick möjlighet att uppleva detta. Fantastiskt bra platser på Barhyllan inklusive god lunch-buffé - bra uppladdning innan klacken och resten av arenan arbetar upp en imponerande stämning, först med Rögle-hymnen och sedan med rent öronbedövande hejaramsor. Även lite hjälp av Hasse Andersson som innan hymnen framförde sin gamla goda Rögle-hyllning.

Sedan var matchen precis lika tight som de övriga matcherna i finalserien. Avgörs med uddamålet, till Skellefteås favör, i fjärde perioden. Norrlänningarna vinner matchen med 2-1 och skaffar sig matchboll i serien med en 3-1-ledning. Två hemmamatcher utan serger är helt klart en missräkning för Bandyklubben och nu är det sannerligen ett riktigt tufft läge. Matchserien vänder tillbaka till Skellefteå imorgon och de gulsvarta har en jättechans att plocka hem guldhjälmarna på hemmaplan.

Som sagt, riktigt svårt läge, men man skall minnas att Rögle har vunnit fyra matcher i följd mot både Färjestad och Växjö i slutspelet. Med det i åtanke så borde det inte vara en omöjlighet att vinna tre i rad nu. Men realistiskt sett blir det riktigt besvärligt ut att vända på denna matchserien nu. Får nog börja rikta in sig på en silvermedalj. Håller dock alla tummar för en reducering i matcher.

Rögle - vi ger oss aldrig!

Inga kommentarer: