fredag 21 juni 2024

El Duracell Trip

Resa. Hamburg (med Kiel), Tyskland.  14-18 juni 2024.

Den gode Herr Gröndal har fyllt jämnt, och för det förärades han med en Weekend-resa. Efter otaliga försök att hitta datum och resmål landade det till slut ner i ett besök till Hamburg under Fotbolls-EM 2024. Grundtanken var att se Polen-Holland mötas i detta mästerskap, men att få tag i biljetter till den matchen visade sig vara en utmaning utöver det vanliga, dels förefaller UEFAs biljett-site vara allt annat än perfekt fungerande och dels var det ca 500 000 personer som sökte biljetter vid varje släpp. Så några fotbollsbiljetter blev det inte, men vad gjorde det när vi fick några otroligt roliga dagar i Hamburg ändå. Matchen fick vi sett tillsammans med tusentals Holländska och Polska fans i Fanzone. Istället för fotbollsbiljetter blev det konsertbiljetter till helt okända men, skulle det visa sig, väldigt bra James and the Cold Gun. Utöver det fick vi botaniserat runt i Hamburgs utbud. Blev en del häng bland Holländska fans på Reeperbahn och St. Pauli, bl.a i en av barerna där The Beatles brukade hålla till på 60-talet och inte minst på det mytomspunna haket Trippel III där en och annan Mexikaner intogs. Tog även en lång promenad längs Elbes strandpromenad, kollade till Rådhustorget och inte minst myste vi runt i mysiga Sternchanze som är något av Hamburgs Majorna. Mycket god mat blev det också, Grekiskt, Italienskt och givetvis ett par besök Tyska Bierhalle för inhemsk mat. Bra tunnelbanesystem bjuder staden också på även om vi aldrig blev riktigt kloka på hur betalningssystemet egentligen fungerar. 

På hemvägen blev det även några timmar i Kiel. Tur vi inte var där längre än så var känslan...

Stena Line tog oss tur och retur till Kiel, det i sig var också ett äventyr med tveksam underhållning, tveksamt klientel som medpassagerare och väldigt sparsamt med syre i hytten -men god mat bjöd även Stena på samt grymt häng på soldäck på hemresan.

Grymt häng totalt sett hela resan. Tack för att du fyllde jämnt PG så vi fick anledning att göra denna resa, och grattis igen.

Och just det. En sång komponerades också till födelsedagsbarnet. Text av MH, PNT, RJ och AW. Musik av AI. Klicka in på länken nedan för att njuta av Metal-mästerverket "El Duracell Song":

https://soundcloud.com/andreas-wiktorsson/el-duracell-song-metal-version?si=184967ff500a4ec4b7f2b9726fbe2a1c&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Inga kommentarer: