tisdag 2 februari 2010

Odubbat på Tyska

Bye Bye Bergamo.
Fick en liten smak av vår under mitt sista besök i fina Bergamo. Eller sista, det lär väl bli fler besök här så småningom, men då kapten Kalle tar sitt pick o pack för att bli Skandinav, lär det inte bli ett lika frekvent påhälsande i denna fina stad i vart fall.
Anlände hur som helst till ett soligt Bergamo där vi inledde med att "go shopoholic" i köpcentrat innan det på kvällskvisten blev en välsmakande Canelloni de Bergamaska på mysig krog i Citi Alta, och sedan några glas ProsecoGiardinis Appertivo (italiens motsvarighet till After Work). Dagen därpå medans kapten satt fast i ett bombhotat Krakow njöt jag av vårsolen i Bergamo, promerandes i staden och sittandes på balkongen. Underbart.

Genom ett skitvädrigt Europa.
Något försenad hittade Kalle tillbaka till Italien igen. I och med det kunde resans huvuduppdrag påbörjas. Att köra Kalles bil tillbaka till Sverige. Genom ett, vad det rapporterats, snöovädrigt Europa. Med sommardäck. Snacka om äventyr. Vi klarade oss genom bergen i Schweiz innan vi hamnade i snömoddens förlovade (eller förlorade?) land, en liten bit in i södra Tyskland. Vi skyndade oss att kasa av Autobahn, kasade vidare förbi ljussignaler och in i första bästa by där det skulle finnas hotell. I trötta lilla byn Wangen visade sig hotellen stänga före kl 22:00. Första hotellet igenbommat, på andra hotellet stoppade vi ägaren i dörren och lyckades få ett rum för natten. Danke schön! Efter en kebab i hembakt bröd (jawohl! tantens eget brötchen) knoppade vi in i några timmar. I gryningen var det snökedjor på och attackkörning tillbaka mot Autobahn, utan dessa gudabenådade kedjor hade vi kommit - absolut ingenstans. Snökedjor Autobahn visade sig dock inte vara någon snilleblixt. 34 km i timmen är ingen bra hastighet att hålla på Tysklands stolta motorväg, hur mycket snömodd där än må ligga. Efter att de avlägsnats i en väggren gick sedan resan oväntat smärfritt och vi anlände i god tid till Kiel för att kunna kliva ombord på Stena Lines Germanica mot good ol' Göteborg. Här avslutades strapatsen med Wienerschnitzel, enaramade banditer och en väldigt kitchig trubadur. En annorlunda resa och, tro det eller ej, en riktigt rolig helg... Tänk vad lite Tysk snömodd och sommardäck kan göra!
Mission accomplished.

Inga kommentarer: