lördag 19 februari 2011

Den som Saade han va de...

Efter att ha missat de två första deltävlingarna av årets, vad jag förstått, hårt kritiserade Melodifestival fick jag idag se den tredje.
Först av allt: Jag är på Per Anderssons sida. Förhören med artisterna är helt briljanta. Fantastiskt roliga, nyskapande och troligtvis de bästa artistpresentationerna någonsin.

I övrigt var det som vanligt. En samling överproducerade melodier som låter, mer eller mindre, likadant, och en jäkla massa telefonröstande. Vilka två låtar som skulle gå vidare till final var lättgissat, och att Varga skulle ta sig till andra chansen var inte heller svårt att lista ut då den låten faktiskt stack ut. Shirleys Änglar tillhörde tidigare nämnda segement av överproducerade likalåtande melodier och kunde lika gärna blivit utbytt mot någon av övriga fyra tävlande (ja, kanske exklusive Alladin-kopian...).

Att Saade kommer ta hem hela rasket är väl redan ställt utanför alla tvivel. Fömodligen också att han hamnar på 18e plats (typ) i Eurovision. Men det är en helt annan historia.

Inga kommentarer: