onsdag 30 maj 2012

Larsur Lagerbäckur

Landskamp. Sverige-Island. Gamla Ullevi, Göteborg. 30 maj 2012.
Idag börjar det. Första genrepet inför EM. Hamrén & Co ställs mot allas vår egen Lagerbäckur's Island.
Lagerbäcksk pärm mot Hamrénsk shining. Det ultimta testet. Med sponsorbiljetter i vår hand bänkar vi oss på Gamla Ullevi för att ge vårt landslag bästa möjliga start på denna EM-sommar!

Hejur Sverigur!

tisdag 29 maj 2012

29e maj!

Take a walk on the wild zzzzzide!

LemonAid

Äntligen! Nu går det att hitta riktig Lemonad i Sverige. Aldrig mer behöver folket i detta land gå törstigt. Sommaren är räddad. Det tackar vi Brämhults Juicefabrik för!

måndag 28 maj 2012

Bananas are for Monkeys & Källsortering is for Pussys... eller?

Teater. Apornas Planet, Scenskolans slutproduktion. Jacobsonteatern, Artisten, Göteborg. 28 maj 2012.
Utflummat och helt ohämmat underhållande från början till slut. Den unga ensemblen ger en högst egensinning tolkning av filmklassikern Apornas Planet. Samtidigt ges en obehaglig påminnelse om hur mänskligheten behandlar världen. Som åskådare får man även rent fysiskt genomlida en liten del av växthuseffektens möjliga framtida påverkan. Kanske inte helt ok att låta plåga sin publik. Men smart. O smart är precis vad denna slutproduktion är, rakt igenom, från scendekoren utav tusen bananlådor, via det roliga, rappa manuset och det övertygande skådespeleriet till den bitvis suggestivt lågmälda och bitvis svulstigt pumpande ljudbilden. Inte bara smart. Till och med Klimatsmart. Sista föreställningen är den 31 maj. Ni hinner ännu... Grabba en banan, sträck er efter lianen och svinga er dit. Nu!
Det var en gång en apa som inte kunde gapa ... Skala banan, skala banan, skala banan.

Det kommer bli en lång mörk sommar...

You damn dirty ape

Imorgon kväll blir det Apornas Planet, teateruppsättningen. Scenskolans slutproduktion på Artisten. Enligt produktionens egen utsago: "En föreställning med egna spelregler, vars form är lika galen som skådespelarnas fantasi."
Ska verkligen bli spännande.

söndag 27 maj 2012

Men, men... Engelbert då?

Eurovison song contest 2012.
Ja, ja. Vi vann.
Men Engelbert då? Europa har ingen smak (eller också är det jag som inte har det, men det tar vi en annan gång...).

lördag 26 maj 2012

Stans bästa sommarhäng?

Har häckat på oerhört trevliga Drinks 20's uteservering på Södra vägen två dagar i rad. Dagen dessförinnan satt jag och njöt i solskenet på Watergate Café på Tyska bron, allt medans kajaker, vattenscooters och surfare (?!?) passerade på kanalen under oss. Stans två bästa sommarhäng? Kanske. Missa de inte i vart fall, för allt i världen.

torsdag 24 maj 2012

Sanningen om Carolina Wallin Perez

Konsert. Carolina Wallin Perez. Taubescenen, Liseberg. 24 maj 2012.
Har ikväll avnjutit min första spelning för året på Taubescenen. En helt underbar, varm och solig försommarkväll där Carolina Wallin Perez framförde stora delar av sin nya platta som släpptes för tre veckor sedan. Det inte bara vädret och den fantastiska låten Sanningen som vi får njuta av. Sanningen är att det till största delen framförs bra svenskpop. Sanningen är att det framförs riktigt, riktigt bra svenskpop. Sanningen är att Carolina Wallin Perez kan själv, utan Kents andetag...

tisdag 22 maj 2012

Engelbert

Eurovision Song Contest 2012.
Början på slutet av årets Schlager-cirkus är här. Första semifinalen i Eurovision Song Contest 2012 i Baku går av stapeln imorgon. Som vanligt är Sverige favorit-tippade till totalsegern. Med all rätt. Loreen borde verkligen vara med i toppstriden. En annan som jag tror och hoppas skall vara med och slåss om slutsegern är Engelbert, 76. Över 100 miljoner sålda album talar sitt tydliga språk. Det är inget annat än en levande legend England ställer på scen, med en värdig och klassisk Schlagerballad med lite "House of the Rising Sun"-vibbar. Dessutom är det pappas gamla idol. Bara en sån sak. Och namnet. Bara namnet: Engelbert Humperdinck. Måste bara skriva det igen. Engelbert Humperdinck. Smaka på det. Engelbert Humperdinck.
Engelbert Humperdinck – Love Will Set You Free

söndag 20 maj 2012

Hulk: Smash!

Film. The Avengers. Superhjältemania.
Vad fick man då när Marvel, efter åratal av lobbande, till slut föst ihop sina superhjältar i en och samma film? Jo, en alldeles för lång, nästan glättig, superactionfylld historia med svag handling och en aldrig sinande ström med one-liners.
Underhållande?Javisst, ofta.
Engagerande? Nej, aldrig.
Det är välgjort, det är snygga effekter, men den är långt ifrån mästarklassen i Iron Man-filmerna som tillhör det abslout bästa som producerats i genren. Avengers är faktiskt endast marginellt bättre än de svagaste delarna i serien, Thor och Captain America.
Skådespelarinsatserna från Robert Downey Jr och Mark Ruffalo sticker ut. Överraskande nog är det faktiskt Ruffalos gröna monster som är filmens stora behållning. Äntligen har de hittat en skådespelare samt CGI som fungerar för att gestalta denna roll. Hulken är kung!

Hata Ankor

Femkamp på Liseberg. 16 maj 2012.
Åt H-vete. Det gick åt H-vete. Fram till Tyrolen...

Det finns tama älgar

Mmm. Så är det.

Tack Malin för veckans "Så funkar det".

måndag 14 maj 2012

De Lyckliga 23

Euro 2012: Trupputtagningen
Hellre en skadad Guidetti än en skadad Elmander...

Så har Hamrén plockat ut truppen. Helt som förväntat, bortsett från Guidettis frånfall till förmån för Rosenberg. Men desto viktigare, Elmander är med. Låt honom hinna bli rehabiliterad i tid.

I sommar är det vi mot världen.

torsdag 10 maj 2012

The Tour

 De är tillbaka! I Juli (preliminärt) släpps Kiss 20e studioalbum "Monster". I sommar ger de sig ut på stor USA-turné tillsammans med Mötley Crüe. Turnén har kort och gott givits namnet "The Tour". Jag fattar varför... För den som inte hänger med: Kiss och Mötley. Mötley och Kiss. På samma scen. Samma kväll. The Tour! Låt oss be till gudarna för att det turnépaketet hittar över Atlanten efter sommaren...

S-s-s-sluuuta blunda

Mojiton och Bananen. En bildserie ur verkligheten. Våren 2012.

fredag 4 maj 2012

Griiiiis 2

Åka till Grekland mitt i sommaren?!?!? Ring kliniken. Cinco Cinco.

Jorå så att. Vecka 30 blir det Lefkas. Kalimera.
38 grader. Hej på 'rej!

torsdag 3 maj 2012

Griiiiiis

Grisar mitt i stan?!?! Ring kliniken. Cinco Cinco.

Men jorå så att. I Republiken Majorna, GBG så...