tisdag 6 december 2016

We're in this shit together

Konsert. Kent - Avskedsturnén. Löfbergs Arena, Karlstad. 2 Dec 2016.
Jocke Berg har haft talförbud i en vecka när Kent intar Karlstad med sin avskedsturné. Det första han då förmedlar via tal till publiken är en passning till den verklighet vi lever i: "Jag har egentligen bara en sak att säga. Vad som än händer i världen just nu. We're in this shit together." Så sant, vi sitter alla i samma båt, för tillfället över ett ganska stormigt hav. Nu gäller det att försöka styra den till lugnare vatten.
Vi är också 10 300 personer tillsammans i Löfbergs Arena, som får uppleva ett laddat och mycket stabilt Kent på scen (även om Jocke faller handlöst baklänges under Ingenting). En välavvägd set-list med bra val av nya låtar kryddat med de största hitsen. Jag är inget stort fan av "Utan dina andetag", men denna kväll är det den och "Musik Non Stop" som låter allra bäst. Gott så. Det har inte heller snålats på scenbygget, de där LED-skärmarna som fungerar som bakgrund, sätter effekter och stämningar bör ha kostat som ett mindre lands BNP - men snyggt är det.
Egentligen inget superrevolutionerande för att vara en Kent-spelning. Stabil, skicklig överkörning i vanlig ordning. Men att det är just en avskedsturné ger det hela en helt annan laddning. Både för band och publik. We're in this shit together.

Inga kommentarer: