onsdag 24 juli 2019

På en pir, vid ett sund, i en stad.

Festival. Bayside. Pixlapiren, Helsingborg. 12-13 juli 2019.
Ett 5 personer glatt gäng checkade den 12 juli in på Grand Hotell i Helsingborg för att sedan besöka första upplagan av festivalen Bayside i staden. Skåne tog emot oss med strålande sommarväder och Grand Hotell tog emot oss med en uppgradering till De Luxe-rum, tack för det. Fick även en påminnelse om hur trevlig Helsingborg som stad är. Skönt häng, trevliga restauranger (även om lunchrestaurangen på bryggan hade slut på varannan sak vi ville beställa), strosvänliga gågator och bra bad mitt i staden. Vad gäller badet så står det klart att det är klassiska Gröningen man skall besöka, den vida omtalade Tropical Beach ger jag inte mycket för. Måste också ge en extra eloge till den exceptionella bartendern på Elite Mollberg. Maken till servicekänsla och att få en att känna sig välkommen.

Festivalen då? Jodå, väl godkänt får man säga. Inte minst med tanke på att detta var första året Bayside arrangerades. Arrangörerna står även bakom Brännbollsyran i Umeå, och det märktes att det fanns rutin och rätt tänk. Det mesta fungerade utan större fadäser. Artistbokningarna var kanske inte jätteimponerande utifrån min synvinkel, men det kan samtidigt vara ganska skönt och avslappnat då det inte blir någon stress att tvunget se något.
Festivalen är belägen ganska centralt i Helsingborg på Pixlapiren. Det är kanske att föredra att ha en festival i en natur/park-miljö eller mitt i en stad. Det är inte alltid supercharmigt med omgivningar som består av containrar och tomma industritomter. Men med tanke på förutsättningarna hade arrangörerna gjort ett fantastiskt jobb med området. Badplats, Beach volley-planer, Nöjesfält, Silent Disco och två bra scener. Också ligger ju piren i Öresund med en underbar vy ut över havet, helt sagolika solnedgångar alla kvällar.

Med andra ord. Svenska sommaren leverade. Helsingborg levererade. Bayside levererade. Och inte minst levererade det härliga resesällskapet.

Inga kommentarer: