lördag 3 juni 2023

An Unexepectedly Suedeish Evening

Konsert. Suede. Göteborg 400 år, Jubileumsfestivalen. Tältscenen, Frihamnen. Göteborg. 2 juni 2023.

De gamla britpopparna i Suede är verkligen ett bra liveband. Det märks att det finns tonvis med rutin och bandet är enormt samspelt efter årtionden tillsammans. Det är riviga gitarrer, bra sång och gott om energi.

Brett Andersson får också ett större och större leende på läpparna ju längre konserten går. Det märks att de uppriktigt njuter av gensvaret från den stora publiken i tältet. Tills slut utbrister Brett också: "This has been an unexpectedly lovely evening. I didn't know what to expect. But it is all about you, you are a lovely audience!". Kändes inte som något han bara sa, utan något han verkligen menade. Bör vara svårt att veta hur det kommer tas emot på en spelning som är gratis för hela stan, är inte direkt uteslutande hardcore-fans som dyker upp. Men bra blev det.

För egen del. Jovisst, det är precis som beskrivet ovan. Men jag har aldrig varit något stort fan av britpop. Oasis överraskade mig enormt en gång i tiden och körde över mig fullständigt som liveband. Det gör inte Suede. De är ett väldigt bra liveband, men de härstammar från fel årtionde - i min värld.

Inga kommentarer: