fredag 21 juli 2023

Blowin in the Wind - Sommartider Hej då!

Konsert. Gyllene Tider: Hux Flux Sommarturné. Pinneviken, Lysekil. 17 juli 2023.

Det är kalla Sommartider. Kalla, regniga och blåsiga sommartider. Vi i publiken förstod kanske inte riktigt hur blåsigt det faktiskt var denna ruggiga sommarkväll i Lysekil.

Så här skrev Per Gessle och Micke Syd Andersson dagen efter konsert:

PG: "Tack för en fantastisk kväll i ett väldigt blåsigt Lysekil. Fick inte upp vår stora och extremt tunga bildskärm pga vindstyrkorna men det gick ju utmärkt ändå! Kändes lite som ett gammaldags folkparksgig från 81 utan gimmicks, bara härlig power pop au naturelle!"

MSA: "Giget var på väg att ställas in pga blåst, så alternativet var att sänka ljudanläggningen, inte sätta upp skärmen och tidigarelägga giget."

Lite trist att inte få uppleva showen så som den är tänkt att vara. Filmer och bakgrundsbilder förhöjer trots allt upplevelsen. Och ljudet var sannerligen svajigt i vinden, blåste formligen bort vissa stunder.
Tur då att Gyllene Tider är fullblodsproffs med en låtlista som få andra kan skryta med. De ror hem även ett gig under dessa förhållande med bravur. Inte det bästa jag upplevt med bandet, men fortfarande väldigt bra. 
Synd bara att den svenska sommaren inte riktigt förstår innebörden i de många somriga låtarna, känns som att det passat bättre med "Sommartider Hej då!"

Inga kommentarer: