lördag 17 augusti 2024

Tryckare, tryckare och en tryckare till (varannan damernas)

Spelning. Matilda Sjöström och Joakim Fritzner med Mattias Hellberg. Enoteca Maglia, Göteborg. 16 augusti 2024.

På Mariaplans mycket trevliga (om än lite långsamma) kvartershak Enoteca Maglia spelade Matilda Sjöström och Joakim Fritzner ett set med covers. Säkert väl valda covers, men lite i lugnaste laget. Det var mycket prat om tryckare i mellansnacken, och det var nästan bara klassiska tryckare som spelades. Inget fel i det egentligen, men det blev mer som bakgrundsmusik - och kanske var det så de hade tänkt det. Hur som helst så var det väldigt begåvat framfört och Matilda är otroligt spontan och rolig i mellansnacken, Mattias Hellberg, som gästspelade i köket (?), kom in som bonus på en låt också. Trevligt, men lite mer upptempo-låtar hade inte gjort något.

Härliga Tider

Bio. Sommartider - Den (nästan) sanna historien om Gyllene Tider. Bergakungen, Göteborg. 16 augusti 2024.

Den nästan sanna historien om Gyllene Tider där bandet gestaltas av ett gäng mer eller mindre begåvade kändisbarn. Det blir lite styltigt och stelt skådespel, och hela filmen känns lite väl polerad och tillrättalagd. Den är också hårt dramatiserad. Saker som har skett i bandets karriär händer i en hiskelig fart, men lite så var det kanske också i den osannolika historien om Halmstads pärlor. Hur som helts så har man ganska mycket överseende med filmens brister då man gärna låter sig svepas med i den charm och feelgood som den förmedlar. Härliga tider. Sommartider. Gyllene Tider! 

tisdag 13 augusti 2024

Charles + Matilda, 10 augusti 2024

Bröllop. Charles & Matilda Hansson. Sju Sjöar, Öxnevalla. 10 augusti 2024.

Fina människor. Fint par. Fin plats. Fin vigsel. Fin fest.

Grattis till Matilda och Charles. All lycka!

söndag 11 augusti 2024

Barnstjärnor

TV-Serie. Official Trailer. Star Wars: Skeleton Crew. 

Första trailern för nästa Star Wars-serie har just kommit. Skeleton Crew förefaller vara en barnserie. Kan ju vara bra för det. Även om trailern har mer att önska trots tydliga Gooines och Spielberg-influencer.

Premiär 3 december.

torsdag 8 augusti 2024

Got Damn!

Konsert. Timbuktu. Stora Scenen Liseberg, Göteborg. 7 augusti 2024.

Han har ett gott hjärta och ofta ett fint budskap den gode Timbuktu. Det tar jag i alla fall med mig från denna kväll när Jason i övrigt inte levererade på topp. Känns som att han varit borta ganska länge från musikscenen och istället ägnat sig åt annat. När han nu är tillbaka är det inte alls på samma nivå som han tidigare skämt bort oss med. Denna turné gör han utan sitt forna kompband Damn, istället har han endast sällskap på scen av en DJ och två rappande sidekicks. Blir det inte alls samma sväng, tryck och show med detta upplägg. Troligen är tanken att gå mer back to basics - mer rap och mindre pop. Detta tilltalar säkert några, men inte mig som uppskattar den melodiösa och svängiga delen av hans låtar. Givetvis får vi höra en del av de stora hitsen, men det når inte upp till den feststämning som var brukligt för några år sedan. Got damn, tillbaks med med Damn!

tisdag 6 augusti 2024

Varken Lost Boys eller Young Guns.

Konsert. Kiefer Sutherland. Lilla Scenen Liseberg, Göteborg. 6 augusti 2024.

Kiefer Sutherland himself. Mest känd som Jack Bauer i TV-serien 24 och för sina roller i Lost Boys och Young Guns. Plötsligt står han på scen på Liseberg och sjunger Country-rock. Och bitvis gör han det också rätt bra. Bitvis är det mer såsigt och småtråkigt. Den rockiga sista kvarten är böst tillsammans med ett par nya låtar som kommer släppas i början på 2025. Bandet är bra och har riktigt bra tryck i musiken, även om det inledningsvis är lite otight. Väldigt fint gensvar från den ganska stora publiken. En ganska ny musik-karriärär till trots så är Kiefer sannerligen inte någon Young Gun längre, men han är verkligen inte heller någon Lost Boy på Countryscenen. Ser fram emot nya plattan nästa år.

torsdag 1 augusti 2024

Dyrt Coverband

Konsert. Gene Simmons Band. Stora Scenen Liseberg, Göteborg. 31 juli 2024.

Ploj och skoj. Så känns det som att inställningen är från Kiss basist under denna spelning. Det ska pratas svenska, det dras upp folk från publiken i var och varannan låt,  det är kul en eller två gånger nkanske men det sedan upprepas i absurdum känns det bara enformigt. Det blir heller inte något riktigt flyt i konserten pga dessa gästsspel från publiken. 

Bandet är bra, men när det mest spelas Kiss-låtar uppblandat med lite Van Halen, Led Zeppelin och Motörhead känns det hela mest som ett väldigt dyrt coverband. Många otroligt bra låtar som inte lyfter såsom de hade kunnat. 

Trots allt, det är ändå Gene Simmons som står där på scenen. Han verkar ha väldigt roligt. Vi i publiken har också kul men tycker inte det gjort något om Gene Simmons Band hade tagit det hela lite mer på allvar.