tisdag 19 augusti 2008

Jobbe?















Back to work. Så var totalt 6 veckors semester över… Snabbt har det gått. Sommaren är sannerligen kort.
Två dagar på jobbet avklarade. Känns nästan lite overkligt att vara tillbaka, men samtidigt precis som om det var igår. Är trots allt helt okej att vara igång igen.

Dags att se fram emot att blekna bort i 9 månaders regn, mörker och grådassighet… Höst, vinter… vem gav dem årstiderna existensberättigande? Bara att bryta ihop och komma igen.

Sista semesterveckan ägnades åt en liten turné i L.A.holm och Halmstad-trakten där jag hunnit med följande: hälsat på mormor, Linda och Pelle i deras nya hus, Max och Nella och deras 6 veckor gamla dotter Ellen, käkat kräftor hos Syrran, besökt och satt blommor vid minneslunden hos mamma och morfar (alltid lika skönt att komma dit för en stunds reflektion och eftertanke samt hitta och känna lugnet) samt varit på väldigt rolig grillkväll hos morbror Christer med familj. Dessutom inleddes veckan med att Jeppe och Filip var på besök i Göteborg. Filip (förmodligen världens coolaste 4 ½ åring) hade aldrig åkt spårvagn så vi tog en tur ut till Saltholmen och sedan båten till Styrsö där vi hade pic-nic. Det hanns även med en middag på Marsala på Chapmans Torg (De har otvivelaktigt väldigt goda pizzor där.) och en tur i Slottsskogen och dess sälar och pingviner. Något som roade både far och son kungligt. Sälar och Jeppe ha ju alltid haft en nära connection….

Det har varit en fantastisk sommar med tidernas förmodligen mest fullspäckade schema. Har verkligen njutit av det fina sommarvädret och allt som har hänt under solen både på hemmaplan och i annat land. Alla härliga vänner samt många nya och roliga bekantskaper har också förgyllt dessa veckor.

Sommarens strandpockets: Unni Drougges: Penetrering har plöjts igenom och Ulf Lundells: Jack är på god väg. Mycket bra böcker båda två.

Sommarens soundtrack: Idel gamla sommargodingar som Springsteens: Waiting on a sunny day, Absolute reggae-mix by Denniz Pop, Håkan Hellströms: En midsommarnattsdröm, Timbuktu: The båtten is nådd, Bobban Marley, Beatles, Hooters m.fl har ackompanjerat sommarens äventyr. I sammanhanget måste ju även Camp Swedens Heja Sverige nämnas samt Maiden, Kent, Springsteen och Thåström överlag…

Sommarens crash n burn:
Båtmotorn på segelturen. Tvärdog.

Sommarens frontalkrockar:
Iron Maiden på Ullevi vs Packes inflyttningsfest samt
Korfu-resa vs Way Out West. Man kan ju dessvärre bara vara på
ett ställe åt gången…

Sommarens upp som en sol och ner som en pannkaka:
Första kvällen i Österrike - High life.
Inte lika uppåt när man inte hittade hem sedan.

Sommarens falleri-fallera-falleralla: Håret föll i stora tussar på en balkong i majorna, strax före Iron Maidens konsert på Ullevi. Antes kala hjässa fick skåda dagens ljus. Odling pågår.

Sommarens beskrivning av Ante: I allmänhet bred. (Tack Anci =)!)

Sommaren beskrivning av Ante-tillstånd: Crazy-Andreas-Hangover. (Tack Kalle). Tack och lov har detta fenomen inte uppenbarat sig mer än vid ett fåtal tillfällen i sommar. Uttrycket myntades när Crazy-Andreas-Hangover'n uteblev efter en festkväll på Korfu.

I övrigt:
Nu ses det fram emot en tur till Skagen med jobbet i slutet på augusti samt en sväng till Bergamo, Italien i Oktober.

Ny kaffebryggare är efter 7 sorger och 8 bedrövelser införskaffad. Så kom äntligen slutet på 4 månaders snabbkaffe-drickande….

Back to shape. O nu är dags att bita i det sura igen. I veckan börjar träningen. Kommer som ett brev på posten med hösten…

Måste också se till att komma ikapp mig i biotablån. Har ju varit en fantastisk biosommar, och jag har inte sett en film. Följande står på önskelistan: The Dark Knight, Star Wars – The Clone Wars, Indiana Jones 4, Mamma Mia, Iron Man, Hellboy 2.

Ses i höst- och biomörkret.

Inga kommentarer: