onsdag 17 december 2008

Attack!

Gick på stan och letade julklappar häromdagen. Folk kryllade upp och ner på varje gata och in och ut ur varje affär som ettriga arbetsmyror. Inget konstigt med det egentligen. Det är ju jul. Det som jag reagerade på under denna eftermiddag på stan var istället att på var 3e ettrig klappletande arbetsmyra så gick det en banderollsbeklädd, pärmbesedd extraarbetare som attackerar med full kraft. Aaaattaaack tänker de alla och fäller sin öppningsline: ”Läste du Aftonbladets Söndagbilaga i helgen?”, ”Vill du stödja Afghanistan”, ”Vad har du för mobilabonnemang?”, denna öppningsline följs sedan upp med en tidsangivelse för hur många minuter av ditt liv de tänker ta upp. Helt otroligt. Förstår inte alla dessa organiserande företag hur irriterande dessa attacker är? Bort med dessa… ja vad kallas en sådan där egentligen??? Gatupratare?? Terrorist?? Ordattackerare?? Eller kanske bara gatusäljare?? Jag vet e fan. Bort med dem i vart fall! Puuuh. Så fick jag ur mig det….

Spenderade för övrigt tre alldeles förträffliga dagar i Nyköping i helgen. Besökte Martin och Karin och deras nyfödde lille charmknutte Philip. Han blev, så klart, ekiperad med vad som anstår en riktig hårding. En babybody med tryck från Kiss första platta. Störtcoolt. Helgen gick åt till att umgås, äta gott och dricka gott, bl.a på trevliga krogen Fika i centrala Nyköping (vilka vackra servitriser… och serviceminded… och små..?..). Modern, soft, snygg inredning. Lågmäld musik. Prisvärd mat och dryck. Ett sådant ställe skulle funnits i GBG. Vi hann även med en del film, dels en DVD och dels ett biobesök. Björn och Bennys farsartade bagatell till chickflick "Mamma Mia" avklarades i TV-soffan. Glad blir man ju av den i vart fall, och kul att se Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård i lite annorlunda roller. På bio såg vi remaken av science fiction-klassikern The day the earth stood still” med Keanu Reeves. Rykande aktuellt ämne. Jorden attackeras av aliens. ”We are coming to save the earth” berättar utomjordingarna. Mänskligheten pustar ut för en stund. Men de kommer för att rädda jorden från, just, mänskligheten som förintar jorden med sin miljöförstöring, krig etc…. Klimatsmart sa Bill! Denna smarta grundidé lyckas dock inte riktigt förvaltas i filmen. Ok underhållning för stunden men den lämnar inga bestående intryck.

Men det kan ju onekligen ligga något i det där. Enda sättet att rädda denna planet är kanske så drastisk som att vi måste knös undan…

Klimatsmart sa Bull!

Inga kommentarer: