tisdag 30 december 2008

So this was Christmas...

Julstökat o klart för i år. Kom igår tillbaka till GBG efter en vecka i södra Sverige med en massa släkt och vänner och ännu mera mat, i vanlig, klassisk, jultradition...
Det hela kickstartade med tidernas julfest på jobbet den 19/12. Bra julbord, grymt snyggt inredd lokal och bra band. Också alla dessa underbara kollegor förståss. Det var klackarna i taket natten lång...

Det hanns med Jul på Liseberg med Kaniner på is tillsammans med Kalle och Panayota, julmat hemma hos Packe och en halv dags jobb innan tåget gick söderöver.

Sedan var det som sagt släkt, vänner och mat i dagarna 6 i Halmstad, Ängelholm och Laholm.

Julafton tillbringades under lugna former i Ängelholm. Juldagen var det dags för den traditionsenliga Beskarundan med grabbarna. Den 12e i ordningen faktiskt. Obeskrivbart kul att vi lyckats hålla detta event vid liv så länge. En av årets höjdpunkter år efter år. För närmre beskrivning av årets runda besök nystartade http://beskabloggen.blogspot.com/.

Pensionat Blåklinten (Max och Nella) och Pensionat Brogård (Per och Angela) blev mina 2 hem det sista 4 dagarna, Det är fint att vännerna köpt upp sig i storlek på boende. Numera får man ju t.o.m eget rum när man är på besök. Tack till det båda pensioneten för bra service, trevligt sällskap och roliga dagar!

Gjorde som halva Sverige befolkning i mellandagarna och gick på Bio. Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman av Baz Luhrman. Inte att rekommendera. 165 väldigt långa minuter av romantiskt tjafs. Nä, titta istället på Regisörens och huvudrollsinnehaverskans tidigare samarbete. Den fantastiska färgexplosionen Moulin Rouge. Tidernas bästa musikalfilm.
Invigde också Per's nya surrondsystem med nya hårt kritiserade Bond, Quantum of Solace. I mitt tycke var den hur cool som helst. Visst inga gadgets och inte så mycket klassisk Bond. Men istället den förmodligen snyggaste Bond-filmen någonsin. Grymt stiliserad i varje scen, och vilken skön ljus- och färgsättning. Modernt, tajt och fartfyllt. En av årets bästa och mycket bättre än föregångaren Casino Royale.

Syrran fyllde 28 den 28e och firades med Laxmiddag hos pappa. Kräftälskare av rang som hon är är så förärades hon med både skaldjursbestick och kräft-kokbok. Nu väntar jag bara på inbjudan till skaldjursmiddagen...

Nyårsfton firas med Matskapet hos Maria och Fredrik i Sjömarken utanför Borås. Ser fram emot detta med tillförsikt.

Inga kommentarer: