fredag 12 augusti 2011

Peace & Love i Majorna

Konsert, SomMarmelad Fiesta med Stefan Sundström, Hellsongs, Oh Harry och Adna Kadic. Älvsborgsplan Göteborg. 11 Augusti 2011.
"Leve Majorna. Leve denna festivalen. Grymt!" Med dem orden lämnade Stefan Sundström & Jonny Dunders Elektiska Cirkus scenen efter sin spelning i Majorna. Att de hade roligt gick inte att ta miste på. Roligt var det även för oss i publiken. Mellansnacken bjöd på många goda skratt och musikaliskt gungarockade det härligt modernt Nationalteaterskt. Trots sitt Stockholmsursprung så passar Sundström och Majorna varandra som handen i handsken. På scen satt hela kvällen banderoller med texten "Stoppa Högern" och Sundström inleder sin spelning med Intenationalen... Allt i någon slag superröd symbios...
Innan Sundström klev på scen stressade ytterligare tre artister förbi på scen i denna lilla minifestival, som det var. En blyg och lågmäld Adna Kadic, ett Oh Harry som inte kom till sin rätt och ett stukat Hellsongs med ett hopplock av medlemmar. Gemensamat för dessa tre var att ljudanläggningen var något underdimensionerad. Trots närheten till scenen gick ljudet fram dåligt.
Men på det stora hela: Republiken Majorna med Café Marmelad i spetsen hade skapat en väldigt trevlig liten festival med små medel. Kan vi hoppas på att Fiesta blir en återkommande tradition på Älvsborgsplan?

Inga kommentarer: