söndag 10 december 2017

På tur i verden i Oslo

Stand up-föreställning. Johan Glans - World Tour of The World. Latter, Oslo. 9 dec 2017.
Johan Glans segertåg med föreställningen World Tour of The World har tagit honom till Norges huvudstad. I en helt fullsatt huvudsalong på fina Latter på Aker Brygge sitter en majoritet av svenskar och följer föreställningen.
"Varför åker vi hit" undrar Johan Glans från scen. "Kan vi inte bara göra det här hemma?". Det är ju en bra fråga, är ju bara det att Glans för tillfället säljer slut på nolltid var han än sätter upp sin show i Sverige. Den vetskapen skapar också höga förväntningar.
Lever han upp till förväntningarna då? Jo, delvis får jag nog säga.
Hans blotta uppenbarelse är rolig. En del av materialet är också hysteriskt roligt. Historian om hur man blir tyst dålig i magen av att dricka kranvatten i Sydafrika är ett av de roligaste inslagen. Tyst dålig. Även hur svårt det kan vara att mötas på en öde gågata samt hur livet för en stå-uppare är på dagarna. Han får det att kännas som att han har garden nere, att han öppnar upp och låter oss komma Johan Glans in på livet.
Men mycket känns också som gammal skåpmat på något sätt, som saker du har hört förr - både från Johan själv och från andra komiker.
Det är trots all så, att i slutändan, att man bjuds på ansenlig mängd goda skratt och salongen lämnas med leende på läpparna.

Latter är i övrigt en fantastisk anläggning. Barer, restaurang och scener i en härlig symbios. Snyggt, effektivt och bra atmosfär.

Inga kommentarer: