söndag 13 juli 2008

Game, Set, Match!

Årets tennisvecka i Båstad är över. Expertisen trodde att utan Mikael Pernfors i startfältet så skulle Pat Cash sopa banan med konkurrensen och lätt ta hem årets Grand Slam. Pat Cash förtog sig dock under fredagens semifinal på Hamnkrogen och orkade inte stå emot Magnus Larssons hårda servar under finalen på Sand på lördagen. Vi gratulerar därmed Larsson till bucklan och önskar Pernfors och Cash bättre lycka i kommande turneringar….















Om nu någon undrade vad detta rörde sig om så rapporteras det härmed att jag precis kommit hem från årets Tennisvecka i Båstad. En vecka som varit lyckad och avslappnande, som bjudit på oväntat bra väder och därmed oväntat få regnavbrott. Det har också bjudits på oväntat få stekare, brats, fiskmåsar eller vad ni nu behagar kalla detta likformiga släkte som, såväl som jag själv, invaderar Båstad denna vecka. Tempot i byn, har överlag varit lugnare än vanligt under tennisveckan och så även för våran del.

Måndagen hade Putte arbetat sig till en grillkväll genom att hjälpa Dennis och Jenny att möblera om i deras vardagsrum. Jag gled in på perrongen på Båstad station lagom för sätta mig till bords i deras fina hus i Hemmeslöv. Liknad vid en parasit, lät jag den goda maten smaka.

Tisdagen bjöd på ömsom regn och ömsom sol samt fika hos faster Ann-Marie, vilket alltid är lika trevligt. Kvällen tillbringades dels på Hamnkrogen och dels hemma hos Ann och Lasse.

Onsdag var den stora tennisdagen. Kanonväder och även för första gången i Swedish Open’s hisotoria kvällstennis. Så det blev verkligen en heldag vid centercourten och en hel del underhållande tennismatcher. Inte minst Marat Safin mot Potito Starace samt Söderling/Björkman i dubbel.”Direktörerna” från Ulricehamn (Tobbe och Christian) lyckades sedan också roffa åt sig VIP-biljetter till Elites monter med gratis dryck. Så där satt vi och förkovrade oss innan även denna kväll avslutades på Hamnkrogen.

Under torsdagen blev det ett par timmar på stranden innan Picnic-korgen skulle packas och det var dags att träffa ”da gang” i Mellbystrand. Denna kväll var dock inte vädergudarna riktigt på vår sida och tillställningen fick avbrytas efter 2 timmar. Väldigt trevligt så länge det varade i vart fall. Eloge till Cilla, för ditt engemang och det fina initativet. Vi hoppas på bättre väder nästa år…. När alla sedan flydde regnet hamnade jag hemma hos Matte och Camilla där det bjöds på mumsig äppelpaj, kaffe och whiskey.

Fredag. Slut på lugnet. Nu vankades det fest. Efter en liten tur upp till Hov för att kolla in Guys och Tinas husbygge öppnades första ölen till lunchpizzan. Sedan fylldes Puttes baksida på, pö om pö, med mer och mer folk. Sedan gjorde vi Hamnkrogen (igen). Och, oj vad vi gjorde Hamnkrogen…. Mäklardrickan (tacka dirketörerna för det) gav fart under galoscherna under kvällen….
… men samma mäklardricka fullkomligt raserade hela lördagen då jag lyckades komma i form först lagom till kl 18:00 när vi skulle mötas på fördrink inför kvällens middag på Sand. En oerhört lyckad middag, med 9 glada själar runt bordet, med utsikt mot stranden. Vi njöt av Hummersallad med ört- & citroncheescake samt västerbottenpesto till förrätt och Oxfilé med stekta sommarkantareller, tryffelsås, pepparsmör samt pommes Anna till varmrätt. Några i sällskapet lät även gommen få njuta av efterrätt i form av kokossorbet med melon- och ananassallad, medans de flesta (däribland undertecknad) nöjde sig med kaffe och avec. Kvällen och veckan avrundades med några flaskor rosé och ett par lätta danssteg på nattklubben.

Veckans förstaserve: Putte ska åka Vasaloppet.
Veckans serveretur: Om Putte klarar av att fullfölja Vasaloppet ska Guy springa naken genom Båstad.
Veckans dubbelfel: Guys kameraföring. Nej, linsen sitter inte på samma sida som displayen…

En härlig vecka!
Nu en veckas jobb innan semestern fortsätter i Halmstad och på Bjärehalvön.

Inga kommentarer: