onsdag 30 juli 2008

Att Moonwalka framlänges eller Doppa dig nu Kärringjäevel!

När Grodan susade söderöver längs E6:an, från Göteborg mot Halmstad, såg vi det någonstans i höjd med Varberg eller Falkenberg. Just när vi som mest höll på att försöka få ut musiken ur den nya tekniska prylen som skulle föra över mp3-filer till en FM-frekvens på bilradion. Uppe på en bro över vägen kom han gående. Den äldre herren på sin eftermiddagspromenad. Men denna herre promenerade inte som alla andra äldre herrar gör.
Döm av vår förvåning när vi märkte att herren sakta gled fram över bron medelst moonwalk... framlänges....

Redan innan de 2 föregående inläggen om konsertererna hade jag avnjutit en semestervecka. En semestervecka som inleddes på det sätt som förtaltes i ingressen.

Någon gång på vägen mot Halmstad stannade vi även för en paus på McDonalds. Under denna paus på denna eminenta restaurangs uteservering hade Grodans (en grön Golf) chaufför, låt oss kalla henne CH, stora problem att koncentrera sig på maten då det istället gick alldeles utmärkt att ägna sig åt Fallosspaning...
CH hade också stora problem att reda ut hurvida hon skulle komma in i Danmark nästföljande dag. "Behöver man pass för att åka till Danmark?" Ett av semesterns mest minnesvärda citat.

Tylösand/Halmstad
Efter denna muntra bilfärd blev jag sedermera avsläppt i Halmstad vid Kalles mammas lägenhet. Här var det utlovat festligheter i dagarna tre. Kalle med sällskap befann sig vid min ankomst redan på After beachen i Tylösand, men med hjälp av mobiltelefon och lite list lyckades jag ändå ta mig in i lägenheten sätta mig på takterassen och avnjuta första semesterölen till tonerna av Springsteens "Waiting for a Sunny day", Herrey's "Sommarparty på stranden" och andra goa sommarbitar....
Någon timme senare dök resten av sällskapet in. Det blev en utsökt pastamiddag i glada vänners lag och en härlig förfest på terassen innan det bar av till Leifs Lounge. Det blev en galet rolig kväll på Leffes. Du'o'Jag stod på scen och spelade klassiker på klassiker, ölen rann ner i strupar, längs ryggar, mellan skinkor och ner bland glassplittret på dansgolvet där vi stod nästan hela kvällen. Ja, oj vad vi dansade...
Dagen därpå (lördagen) tillbringades på stranden i Tylösand. Jag för min del sovande, de andra solande och sedermera ätande på Solgården. Kl 16:00 satt vi alla bänkade för After Beach och ännu en partystarter med Du'o'Jag. Middag intogs på Lilla Helfvetets uteservering och kvällen tillbringades på samma nattklubb. På vägen hem därifrån lyckades Frida tjata till sig en gatumusikants fiol, bara för att sedan dra loss i värsta folkmusik-solot i Halmstadnatten. Denna gatumusikant tjänade i runda slängar 50 spänn på detta gästspel...
Söndagen tillbringades på stranden i Tylösand, i en bunker som någon i sällskapet sa. De flesta andra hade kallat det en helt vanlig sanddyna.

På kvällen blev det middag på Salt (beläget på stranden i Tylösand) tillsammans med lillasyster och Kalle. Utsökt mat, obetalbar utsikt.

Olastorp
På måndagen bar det av för några dagar ute på landet tillsammans med Per och Angela i deras (eller egentligen Angelas mer kanske..) fantastiska stuga i Olastorp mellan Båstad och Torekov.
Första kvällen tillbringades dock i Mellbystrand med Allsång på Stranden. Laholmstrubadurerna Donald och Olof var Lasse Berghagen och Anders Lundin inför ca 400 personer i brassestolar på stranden. Väldigt trevligt och en mysig kväll.
Därefter levde vi lant- och semesterliv i Olastorp med potatis-och-ägg-handling hos bonden, läsning, cykelturer, avslappning, bad från bryggan och härliga grillkvällar. Vi fick under dessa dagar även tydliga prov på de två motpoler av människor som vistas i området under denna årstid:
Under en cyckeltur i Torekov hörde vi följande citat på klockren stockholmska från en intilliggande tennisbana: "Tretti-femton. Bra schpeelat."
Dagen efter vid badbryggan. På bred skånska: "Min doppa daj nue, Kärringjäevel!"
Dessa kontrasternas kommentarer upprepades och roade oss kungligt under dessa dagar...

Som alltid blir man totalt avslappnad av att vistas på denna underbara plats. Tack Per och Angela för er gästfrihet!
Därefter bar det, med hjälp av Martin och Karin och en lunch i Varberg, upp mot GBG och de konserter med Kent och Maiden som redan nämnts...

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, underbar semesterbeskrivning (även om det förekommer lite felvinklingar här och där). Kul! //Mimmi