söndag 27 juli 2008

E de Eddie? Ja, de e Eddie!















Iron Maiden avslutade sin konsert på Ullevi för några timmar sedan. Mäktigt! Vilket gitarrmangel (Yannick Gears är ju komplett galen med sin gitarr...) och vilken show 50-plus-britterna bjuder på. På det stora hela en väldigt bra konsert, dock en dip på en 4-5 låtar i mitten. Bruce Dickinson pendlar mellan oerhört roligt mellansnack och alldeles för långt mellansnack, men han är också oerhöt duktig på att reta igång publiken som är som en stor sammansvetsad enhet som bara gungar, hoppar, diggar med i exstas mer eller mindre. Maiden-fans är sannerligen hängivna.

Allas vårt favoritmonster, Eddie, fick visa upp sig i två skepnader. Som mumie och i sitt framtids/science fiction-alter ego. Lite töntigt på sitt sätt, men ändå väldigt coolt. Fear of the Dark är en fantastskt låt...











Ytterligare en fantastisk sommardag i Göteborg innan dess, med sol och bad på Saltholmen under förmiddagen/lunchen. Därefter dök 5 x Lahölmers upp och i en vådlig bilfärd tog vi oss ner till en park utanför Ullevi där ett gäng i ständigt skiftande formationer av Laholmare, Bollebygdare, Ulricehamnare, Kungälvare och Göteborgare värmde upp inför Maidens antågande.


Det var den sista bokade konserten denna sommaren och för att summera det hela så fick oväntat nog både Maiden och Springsteen se sig överkörda av Kent+Thåström på Slottskogsvallen som blev årets sommarkonsert.

Imorgon bär det av på 4 dagars segling.

Skepp o'hoj!

Inga kommentarer: