måndag 5 januari 2009

-09. The Kitchen Chronicles.

Det nya året har nått sin 5e dag. 5 dagar sedan 2009 firades in med pompa och ståt i Sjömarken hos Maria och Fredrik.En förstklassig 5-rätters middag komponerades som sedan intogs med god dryck fram till bara minuter innan 12-slaget. Efter skumpa och cigarrer med utsikt över sjön fortsatte festligheterna med quiz, musik och uppsluppna diskussioner fram till 5-snåret. För fler bilder, mer info om kvällen samt fullständig meny, se http://matskapet.blogspot.com/. Blir ständigt, och om och om igen, imponerad av matlagningskonsten som vår matklubb Matskapet lyckas skapa. En nyårskväll att minnas.

Därefter har jag bara njutit av ledigheten och tagit det väldigt lugnt. Slappat med vänner (Packe, Robban, Peder) med film, fika, juniorhockey-vm m.m.Vi drog in 11 rätt på stryktipset i helgen också. Hej, nya rika 2009! För att fira detta (eller kanske mer bara för att vi var hungriga..) intog vi en middag på den indiska restaurangen Tre Indier på Övre Husargatan. För andra gången blev jag mäkta imponerad av maten här. För den som uppskattar indisk mat, rekommenderar jag starkt ett besök på denna gästvänliga lilla lokal. De har dessutom San Miguel på fat. Hör inte till vanligheterna.

Har också plöjt igenom TV-serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Cool, välproducerad, påkostad och genomtänkt sammanlänkad med filmerna. Serien når inte riktigt upp till T1 och T2’s kvalitet, men är klart sevärd. Ser fram emot säsong 2 och den nya Terminator-filmen med Christian Bale som har premiär i sommar.

Funderar på att ta en rajd och göra en Martin Timell. Göra om i köket hemma. Slänga ut köksbordet och sätta in en köksö eller någon annan slags arbetsyta/barbord. Tillbringade en stor del av gårdagen på IKEA, tillsammans med min personlige byggnadsingenjör Jerker, och har fått en del idéer och uppslag. Fick givetvis också i mig en köttbullstallrik… Blir kanske ytterligare en tur till det småländska möbelmeckat idag. Får se om det hela till slut resulterar i ett uppdaterat kök.

2 dagars ledighet kvar, sedan startar arbetsåret 2009.

Hasta la vista.

Inga kommentarer: