tisdag 17 februari 2009

80's

"80-talet, 80-talet. Vad kunde gå snett, vad kunde gå galet?" En relevant fråga (?) i dessa tider, ställd av Just D någon gång under 90-talet. Relevant för att det senaste tiden genomgående varit mycket 80. Melodifestivalens 2a deltävling visade upp 8 individuellt bättre bidrag än de 8 från deltävling 1. Vilket i och för sig inte var så svårt. 80-talsikonerna Lili och Susie ställde upp med en riktig 80-talsrökare, H.e.a.t. var Europe med en långhårig Filip Hammar-lookalike på sång. Markoolio gjorde en tidig-80tals-Uggla-ballad (fast mycket sämre förstås, och med refräng från Elton Johns "Can you feel the love tonight"), Zelmerlöv körde 80-talskort kavaj och en låt som bara känns spekulativt framtagen för att vinna denna tävling. Ungefär som med Perelli förra året. Och det gick ju bra... Annars gjorde Amy en Amy, popig låt med imponerande (nästan otäckt robotlikt) koreografi, Lasse Lindh en Håkan Hellström och Jennifer Brown var veckans Emilia men med både bättre låt och bättre sång. Deltävlingens bästa, i mina ögon, var ändå Coockies n' Beans smäktande countryballad "What if". Petra Mede fortsätter läsa innantill i sina manuskort, vara stolpig, styltig och dra hysteriska skämt som aldrig är roliga. Men, totalt sett, med lite hjälp från 80-talet var detta alltså ändå en oerhört mycket vassare deltävling än den förra även om känslan och omdömet så här långt för årets tävling är: slätstruken och tämligen ointressant.

Under lördagen stod jag också som värd och kock för Matskapet. Även denna gång hade vi i detta eminenta sällskap en lång och trevlig kväll tillsammans med en njutningsfull 5-rätters middag. Middagen som, så klart, gick under temat Classic 80's. För meny och mer information se http://matskapet.blogspot.com/.

Inte så mycket 80-tal, men jag vill också nämna att jag numera är lycklig ägare till en flaska Mackmyra Special. Tack Fredrik för att du förgyllt min Whiskeysamling med denna pärla.

Inga kommentarer: