tisdag 12 maj 2009

Polenized

New York Skyline? Nej det är Warzawas. Byggnaden som påminner om Empire State Building är Kulturpalatset som har fått sin design just från Empire State och är en gåva från Stalins Sovjet till Warzawa.

Warzawa var kortfattat en enda stor positiv överraskning. Staden har under 3 majdagar överöst oss med sol, värme, servicekänsla, vänliga människor, god mat, god öl, bra priser, vackra stadsdelar och en spännande historia (och grymma efterfester… eller?).

Vi åkte ner för att möta våren i Polen. Och det fick vi verkligen göra med besked. Vi har njutit av staden och vädret på gator och torg, i parker, i fängelse, på spårvagn, med björnar, från utsiktsplatser och på åtskilliga uteserveringar. Reiseleiterski Kristina hittade. Det gjorde inte vi andra. Det där med att läsa karta, komma till rätt spårvagnshållplats och hitta rätt via underjordiska gångar var inte riktigt något som fungerade smärtfritt när mitt och Mattias kloka huvuden slogs ihop… Utan Kristina hade vi förmodligen inte hittat längre än 3 meter utanför hotellet. Möjligtvis hade Jenny kommit några meter längre…
Den Polska Vodkan har också smakats av. Warzawaborna är nog mer än lovligt trötta på dessa fyra svenskar som var tvungna att brista ut i sång (allt från Helan går, via Lasse Berghagen- och Robban Broberg-tema till vi äro små skruvar som tar oss en mutter) så fort detta heliga vatten skulle smakas på.

Warzawa kan med glädje rekommenderas för ett besök. Wizz Air flyger dit bekvämt, klanderfritt och snuskigt billigt från Säve flygplats.

Superski Braski!

3 kommentarer:

Legion sa...

Mm I like too...

Har vodka kvar från min resa, polen-afton? :)

Ante sa...

Införskaffade också Polen-Vodka så klart. Polen, Poker och Piroger framöver kanske...

Legion sa...

Låter som en given tillställning