tisdag 15 september 2009

Playa del Sol

Har nyligen återsett SVT’s serie Playa del Sol från 2006. Och vilket återseende. Paradisisk charterparodi i 12 avsnitt om och kring personalen på resebolaget Shines servicekontor på Grancan. Stor humor, inte minst för oss med anknytning till branschen. Igenkänningskomiken är stor på sina håll, samtidigt som det, förstås, lika ofta är helt verklighetsfrämmande.
De 5 huvudkaraktärerna är väl genomarbetade och helt underbart korkade stereotyper. Den allvarsamma platschefen spelad av Micke Tornving och träffsäkra Henrik Hjelt som praktikanten från huvudkontoret leder småförnuftiga Saga Gärde, bimbofierade Josefine Bornebusch och inte minst den absolut helkorkade kamakin som gestaltas av Richard Ulfsäter (helt förträfflig i sin roll) på spelad skånska.

Första avsnittet är briljant humor. Efterföljande avsnitt är inte lika klockrena rent humoristiskt men istället byggs ett intresse upp kring karaktärerna och förvecklingarna på charterdestinationen. Peter Settman har gjort ett imponerande jobb som manusförfattare. En slags Sällskapsresan för 2000-talet.

Ny säsong startar den 27 september.

Garcias SVT! Muy Gracias!

Inga kommentarer: