måndag 11 juli 2011

Royal Bearnaise Meal eller Vem är Putte?

Festival. Putte i Parken 6-9 juli 2011. Karlskoga.
I otäckt sömniga Karlskoga mitt i de Värmländska skogarna huserar en väldans trivsam festival kallad Putte i Parken. Här spenderade jag årets första semestervecka tillsammans med ett glatt gäng ruggigt rutinerade festival-tjejer och en herre som liksom jag inte besökt mången sådan här tillställningar tidigare i livet. Det fina i kråksången med det här är att dessa festival-tjejer med rutin har finfina kontakter på litet och fint Bed & Brekfast på behändingt gångavstånd från festivalområdet. Med andra ord: riktig säng, dusch, toalett, frukost och framförallt - inget tält. Zlafen is the place to be!

Dagarna gick sin gilla gång. Ingen stress, ingen jäkt. Mys på dagarna, första dagen på byn, andra dagen (då byn redan avverkats) på Ö&B (?!?!?!) och tredje dagen liggandes på Zlafens gräsmatta. Skönt avslappnad stämning överlag. Därefter tog vi vår lilla promenad till Puttes park.

Nu undrar ni förstås vem den där Putte är. Svaret är att han finns inte. Tydligen ville arrangören åt en bra förkortning till festvialen. Förkortningen PIP lät fint. I Parken var ju givet, men vad som skulle vara i parken var svårare. Av någon anledning var det Putte som fick vara där. Men ha existerar alltså inte. I vart fall inte i denna park i Karlskoga.

Karlskoga ja.... Vad säger man. Pizzeriornas Mecka. Det är ett skämt. Eller dessvärre är det inte det. Vart man än vänder blicken ser man en Pizzeria. Det finns tre st andra restauranger varav den ena höll stängt pga festival (hallå eller???), den andra är en kinakrog där kaos råder och den tredje bjöd på följande bevingade ord som svar på frågan vilken av rätterna på menyn som var godast: "Jag vet inte. Jag har inte smakat. Jag äter oftast hemma". Helt oslagbart. Vad säger man? Jaha, då tar jag en Hamburgare tack.

Andra bevingade ord från resan: "Har du papper i mobilen?", "Har du med dig gräset?", "Royal Bearnaise Meal" och "Den är faktiskt inte din". Det sistnämnda yttrades i en bitter strid mellan någon i sällskapet och litet barn om... en ballong.

Också var det ju musiken också. Ett stooort utbud av konserter bjöds det på under dessa fyra dagar. Ett antal av dessa beskådades i sin helhet. Några beskådades delvis. Mer info om detta kommer vid senare tillfälle.

Summan av kardemumman. Putte i Parken gav en mycket bra start på semestern med bra musik, härligt sällskap och väldigt mycket avslappning. Bra skit!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Jobbar du här?" "Nej." "Eehh, JO det gör du visst!!"

toaklotter sa...

Upptäck Sveriges roligaste humorblogg. http://www.toaklotter.se