måndag 24 augusti 2015

Kärt kryp har ännu fler namn...

För ganska exakt 5 år sedan skrevs nedan inlägg. Ett inlägg som av någon oförklarlig anledning blivit denna bloggs mest lästa genom tiderna. Fråga mig inte varför... Finns tydligen ett stort intresse för kryp i detta land. Nu finns det återigen anledning att återkoppla till ämnet. Fortsätt läs för att tillgodogöra er Breaking News kring detta heta ämne:

------------------------------------------------------------------------------
Re-post från 22 aug 2010.

Kärt kryp har många namn

Många kallar dem Harkrank. En och annan förvirrad norrlänning benämner dem tydligtvis Guggamojj(?!? stavas det så? Vem vet?).

För att reda ut begreppen, en gång för alla, om denna sommargäst så heter de faktiskt Långben. Utan Pappa före. Utan Janne före. Bara Långben. Frågor på det? Nä, tänkte väl det.
------------------------------------------------------------------------------

Exakt på dagen 5 år efter att inlägget skrevs framkom nya fakta i målet. Det visar sig att ytterligare ett namn figurerar på detta djur. Det visar sig att en och annan Gävle-bo behagar kalla detta flygfä för Farfarsmygga.

Förbluffande fakta måste medges, men det förändrar inte någonting i sak. För att citera mig själv:
"För att reda ut begreppen, en gång för alla, om denna sommargäst så heter de faktiskt Långben. Utan Pappa före. Utan Janne före. Bara Långben. Frågor på det? Nä, tänkte väl det."

Inga kommentarer: