tisdag 1 augusti 2017

Alive in Lisboa

Resa. Lissabon, Portugal med festivalen NOS Alive. 5-10 juli 2017.
Vilken stad! Jag menar, vilken helt underbar stad Lissabon är. Seglar rakt upp där bland favoritstäder i världen. Tydligen Europas äldsta stad. Vilket märks när man rör sig i staden. Vackert, mysigt, gammalt överallt när man rör sig bland gator och gränder i den kuperade staden. Spårvagnar, floden som ringlar genom staden, Jesus-statyn som vakar över invånarna sätter karaktär på det hela.Visst, lite eftersatt och smutsigt på sina håll men ack så charmigt och trivsamt. Dessutom är intrycket att det portugiserna är ett glatt, härligt och välkomnande folk.

Vilken lägenhet! Vi bodde i en stor, ny och superfräsch lägenhet mitt i centrala Lissabon. Vårt badrum var typ lika stort som mitt eget vardagsrum. Fanns en liten oro inför resan att det skulle bli olidligt varmt pga avsaknad av Air Condition. Men som av en händelse hade det nyligen installerats i lägenheten. Världsklass helt enkelt.

Vilka konserter! Resan bokades i första hand för att festivalen NOS Alive pågick i Lissabon denna period. Festivalen i sig imponerade kanske inte supermycket. Dålig logistik, för mycket folk på för liten yta, fattigt matutbud. Men vilken line-up. Och vilka toppenkonserter vi fick se. Har nog aldrig tidigare fått ut så mycket kvalitet vad gäller spelningar på en festival som under dessa dagar. Också bonuspoäng till Heineken-killarna som serverade öl från ryggsäck ute i publiken.

Vilket gäng! Vi var 7 glada som tillsammans gav oss av okristligt tidigt på denna resa den 5 juli. Och som vi sedan trivdes. Och vilka roliga dagar vi hade.

Obrigado!

Inga kommentarer: