måndag 23 juni 2008

Den Ryska Björnen, Martiniklubben och The Original Midsommar.

Föregående vecka, midsommarveckan, och även veckan i bakvattnet efter EM-resan:

Precis hemkommen så "tjuvstartade" veckan förra lördagen med att Matskapet hade träff. Jerker och Kristian hade ställt till med tidernas, för mig, största och finaste pic-nic. Denna hölls i vattenbrynet vid Delsjön. Kvällen tillbringades i samma sällskap (med visst manfall) hemma hos Jerker och Linda tittandes på landslagets "hedervärda förlust" mot Spanien. 25 minuters briljant fotboll i 1a halvlek (eller om Spanien bara var dåliga...), med kvittering av Zlatan till 1-1, förbyttes mot spel mot 1 mål i 2a och segermål för Spanien på övertid. Snöpligt, men ändå väntat på något sätt...

Därefter skallen rakt in i väggen på jobbet, efter en veckas ledighet.

På onsdagen hade Kalle inrättat en helt egen Fanzone med öl, varmkorv och många tums stor projicerad bilds fotbollssändning. Här skulle ca 15 svenska fans förväntansfullt heja fram Sveriges landslag till kvartsfinal i EM. Och vad händer? Ryssen kom! Den Ryska Björnen formligen krossade oss, malde sönder oss. Ryssarna flög fram på plan och lirade en anfallsfotboll som tycktes vara helt ändlös. Imponerande.

Under denna onsdag kom även Odd på besök. Min och Kalles Norska kollega från reseledartiden, som numera bor i Danmark. Han är dessutom member of Martiniklubben. Så på torsdagen tog klubben en runda på stan till Lilla Torgets Vinkrog, Mañana och Bishop Arms där idel uppdateringar och framförallt gamla minnen avhandlades. På Lilla Torgets Vinkrog blev vi dessutom fotograferade för kommande marknadsföring. Får väl se hur det blir med den modellkarriären…

Lite lagom trött på Midsommarafton satte jag mig på ett osannolikt överfullt tåg till Halmstad. Närmare bestämt till Brogård, där Per och Angela ställt till med midsommarfirande.
På tåget hörde jag en liten flicka kommentera vädret på midsommarafton: ”Om det inte regnar på midsommarafton, så är det ju inte originalet”. Fråga Per om vi hade The Original Midsommar i år då…. I vart fall när han skulle till och grilla vår sedermera superba midsommarmiddag. Under de 45 minuter det tog att få maten klar hanns det med både åska, hagel, hällregn och en hel del vind. Men med hjälp av 2 tappra hockeylirare, en Gothia-regncape och en presenning lyckades grillmästaren överlista vädret. Det intressanta är ändå att i övrigt hade vi ganska behagligt väder. Det regnade/haglade från 2 minuter före grilltid till 2 minuter efter grilltid. Fascinerande… Hur som helst maten var mycket god sällskapet roligt och både nubbe, sill, jordgubbar och Kubb blev det. Om jag inte minns fel så fick vi höra Peps och Hasse Andersson ett antal gånger också (repetition är bra, Angela). Midsommarafton – The Original.

Midsommardagen blev jag väckt klockan 07 av en tokig André, som insett att det var surfväder ute och var tvungen att kolla väderprognosen på nätet. Naturligtvis var det jag som övernattade bredvid datorn…
God morgon…
Efter frukost drog han iväg och vi följde strax efter (först var vi tvungna att rädda partytältet ur vindens grepp) och njöt av solen i Görvik (vid Tylösand) medans surfarna plaskade runt i det förmodligen väldigt kalla havet.
Kvällen spenderades med Hockeyligan inne i Halmstad, Bon Jovi, Guns N’ Roses samt den Ryska Björnen ytterligare en gång. De slog ju überfavorittippade Holland i kvartsfinalen med samma imponerande spel som mot Sverige. Ryssland är de blivande mästarna!

Bara 2 veckor kvar till nästa semestervecka och Swedish Open i Båstad…

Inga kommentarer: