torsdag 27 november 2008

Stjärnklart.

På söndag är det 1a advent (bara det är ju helt galet, var blev hösten av?). Då hängs julstjärnorna in i var mans fönster. Men de riktiga stjärnorna har redan klivit in på arenan.

...Skåda en härlig klar, stjärna i öster...













Tog en sväng på Systembolaget på vägen hem från jobbet idag. Vad finner jag för nyhet i ölutbudet? Jo, den indonesiska pilsnern Bintang. Bintang betyder just stjärna på indonesiska (på något av alla deras språk i vart fall). Som en gång i tiden boendes och jobbandes i detta land , närmare bestämt på Bali, så har man ju sänkt en och annan Bintang på stränder, barer och restaurenger i gott sällskap av det oerhört vänligt sinnade Balianerna, Baliborna, Bananerna eller vad man nu ska kalla dessa ö-bor (ja, ja. Jag vet att det skall vara Balineser). Detta väcker fina minnen till liv och jag ska njuta mina första Bintang på 8 år med andakt.

...Barnet som sover sött, vakna vid underbar korus av röster...


Hallands stjärna nr 1 är tillbaka. Igår släpptes Per Gessles ”Party Crasher” (visst, öppet mål att skämta om den titeln). T.o.m. Peder och Packe erkände denne Halmstad-sons storhet på Restaurang Tre Indier under gårdagskvällen. Kommer jag aldrig att glömma… Samma dag kom även Christan Walz nya ”The Corner”. Den ständigt försenade och tidigare, här på bloggen, omnämnda nya plattan av Guns n’ Roses ”Chinese Democracy” hittade även den, till slut, skivdiskarna förra veckan. Om Axl och hans adepter fortfarande är stjärnor återstår väl att se. Dessvärre har jag ännu inte hunnit införskaffa någon av dessa CD-skivor. Men det kommer. Stjärnklart!

Inhandlade dessutom en väldigt fin Stjärnornas Krig-bok i veckan
Star Wars – The ultimate visual guide, Special Editon” och nya filmen Star Wars - Clone Wars har DVD-premiär 10 december.

...Strålande stjärna.
Strålande (döds)stjärna.

1 kommentar:

Legion sa...

Dock var ju märket på Bintang en ripoff på alla Bud-liknande etiketter.

Men den skall få sin chans ändå.