måndag 17 november 2008

White X-mas.

Krille och Linda, mina kära vänner från Kövlinge Herrgård, har varit på traditionsenligt besök för premiären av Jul på Liseberg. Denna energislukande julattraktion lockar i år med den uppseendeväckande nyheten: FAKE-SNÖ! Garanterat vit jul i Göteborg…
Efter en god middag på Wärdshuset (Hjortwallenbergare med potatispuré) mös vi enligt samma tradtionsenlighet runt i parken bland bodarna, drack glögg, käkade pepparkakor, sköt korkar på pingisbollar, kastade boll på clowner, kastade boll i basketkorgar, körde galoppbanan, köpte handrullade cigarrer, drack Jäger med öl, drack kaffeost från Arjeplog, sköt luftgevär, drack choklad och åkte chokladhjul. Sedan var klockan plötsligt 22 och parken stängde. Krille och jag fortsatte vidare till Vino Pasta Due, efter en snabb titt på ett klaustrofobiskt överbefolkat Incontro, för en drink innan kvällen avslutades.
Ska man överhuvudtaget gå på Jul på Liseberg, då ska man gå premiärhelgen. Lugnt, fridfullt och behagligt.

Lotta ställde i lördags till med infyttningsfest i sin nya lya i Högsbohöjd. En osannolik mängd Linköpingsbor och en och annan från andra landsdelar vistades under uppsluppna former på dessa 42 kvm av hemtrevlig lägenhet. Under kvällen fick jag bl.a, förutom snacks med dip och tårta: lära mig stava till rhododendron, beundrande blickar från en tavla, se att det kan festas på väldigt bra i en hall med en nerrasad klädhängare (använda plugg nästa gång kanske?). Den som befann sig på denna plats fick vidare också erfara att ölen inte blir kall i alla kylar samt hur man ljudsätter steg och vapenskrammel i den kommande Wallanderfilmserien. Dessutom kan hobbytortyrmetoderna krabban och tusen nålar leda till långvariga förhållande. Om nu någon någonsin betvivlat detta…..

Söndagen fortsatte sedan som helgen startade. I julens tecken. Med julbord på jobbet. Ett Amerikanskt sådant med bl.a Kalkon, stuffing, gravy och potatismos. Det bjöds också på underhållning av interna talanger. Vilka begåvade kollegor man har.
Mycket mätt och belåten med hela helgen må jag säga.

Happy X-mas.

Inga kommentarer: