tisdag 25 augusti 2009

FANTAstiskt!

Breaking News!
Tidernas bästa läskeblask är tillbaka. Den fräscha, törstsläckande och oerhört läckra Fanta Citron gör under Augusti 2009 en storstilad comeback i Svea rike. Kan inte förstå varför den överhuvudtaget plockades bort ur sortimentet för många år sedan. Nu heter den förstås Fanta California Lemon vid relanseringen och finns bara tillgänglig under begränsad tid. Så det är väl bäst att hamstra och fylla kylskåpet. Kan man ju t.o.m. blanda till sig en anständig Tinto Verano... Om nu rött vin och Fanta Citron någonsin kan kallas en anständig dryck...
Slurp.

söndag 23 augusti 2009

Bad

Så var även simträningen inledd. 1000 meter averkades igår, bland badmössor och kärringar i bredd, på ett byggstökigt Valhallabad.

torsdag 20 augusti 2009

Ringrostig

Idag började det nya livet. Det nya friska, starka livet. Efter två ryggskott på ett halvår var det verkligen dags att agera. Har haft genomgång för ett nytt träningsprogram på gymmet. Första gympasset på över ett år genomfördes. Fy för den lede att det bara går att vara så otränad. Helt obeskrivligt jobbigt. Genomsvett av att bara sätta foten innaför dörren på gymmet i stort sett. Gym-instruktören beskrev mig som ringrostig. Jo tack. Det är en lätt underdrift... Men jag gjorde det. O nu känns det helt fantastiskt. Förhoppningsvis blir det minst två pass i veckan framöver som även skall kompletteras med simning. Back to your bridge your evil Ryggskott!

Sing-a-long-kingen.
Hann också med att tränga mig in på Liseberg, i den sköna sommarkvällen, och lyssna till delar av Tomas Ledin's framförande på Stora Scen. Han är i vart fall inte ringrostig. Han må vara gammal i gamet, men snacka om välsmord hitmaskin. Inte många artister som lyckas få Lisebergs-publiken att gunga och sjunga på detta vis. Allsången i "En del av mitt hjärta" skojar man verkligen inte bort. Jag har aldrig varit någon stor beundrare av Ledin. Men. Den gamle sommar-skalden kan. Minsann.

Bra kväll. Både för kropp och själ.

lördag 15 augusti 2009

Pudelrock


Europe. Live in Concert. Götaplatsen, Göteborgs Kulturkalas, 14 Augusti 2009.

Jahapp...

onsdag 12 augusti 2009

Maximum Overdrive...

...heter en skön gammal Stephen King-filmatisering från 1986 (med Emilio Estevez i huvudrollen) som handlar om hur alla tekniska prylar får eget liv och gör uppror mot mänskligheten(broar öppnar sig utan förvarning, bankomater kallar kunderna för "a**hole" och läskautomter förvandlas till elaka prickskyttar). Precis detta (eller typ..) har drabbat mig här och nu. I detta år 2009. Först kraschade TV'n i början på året. Sedan la dataskärmen av. Strax innan semestern var jag ytterst nära att skiljas från min mobiltelefon, men den återfanns på nåder ett dygn senare. Några dagar in på semestern fick jag emellertid, obönhörligen, skiljas från min kamera som fick ett nytt hem på ett kassaband i Frankrike. Och nu, igår, fick min MP3-spelare sig en rejäl dust i både tvättmaskin och torktumlare. Behöver jag nämna att min MP3-spelare mår inte så bra just nu? Tekniken vill mig ont. Tekniken vill mig mycket ont.














Det står ju inget om Mp3-spelare... faktiskt.

tisdag 11 augusti 2009

After Beach

Semesterns sista helg tillbringade i Halmstad och Tylösand. Först med ett litet kräftkalas hos syster, komplett med kräfthattar, kanterelltoast till förrätt, blåbärspaj till efterrätt och pallade äpplen. Smakade smaskens! Sedan fortsatte det med stekande på stranden, inklusive årets första dopp i svenska vatten (den som väntar på något gott), after beach, grillfest hos Kalle på fredagen, samt Tylörocken Solgården/Leifs Lounge på lördagen. Duojag och Haaks hade slått sina påsar ihop och brände av den mest imponerande coverbands-spelning jag sett. Det bjöds på allt från pyroteknik och fyrverkerier till showande och en grym partystämning. Kort sagt: kanonväder, roliga människor och ett jävla drag.

Nueva Estocholmo

Under semesterns andra vecka spenderades ett par dagar i Stockholm. Under min långa bortavaro från staden (ca 7 år) hade jag förträngt hur vacker denna stad faktiskt är. Personligt guidad av Thesa promenerade vi från Söder via Gamla Stan förbi Stureplan innan vi slog oss ner på en uteservering på Medborgarplatsen för en lunch med Martin, Karin och Philip. Sedan avslutade vi med att promenera längs vattnet vid Hornstull/Långholmen. Som sagt: vackert, vackert. Men vad som inte känns så bra med vår huvudstad är känslan av stress som infinner sig från första stund man sätter sin fot där. Mycket märkligt att det kan vara en sådan påtaglig skillnad från stad till stad. Denna känsla etsar sig fast och jag kan inte känna mig helt avslappnad och bekväm i vår i övrigt mycket fina och stolta huvudstad. Besöket gav trots allt mersmak och jag hoppas det inte dröjer lika länge till nästa besök.

Denna vecka avslutades sedan utanför Strängnäs med Jill's och Daniel's vackra bröllop i Torpsund/Skäggesta. Där kom man verkligen så långt ifrån stress som det bara är möjligt. Man lämnade bröllopshelgen med en känsla av lugn och lycka.

måndag 10 augusti 2009

Tour de France.

Semestern lider mot sitt slut. På onsdag sitter man åter vid sitt skrivbord. Det går sjukt fort att vara ledig. Det varit ömsom vin, ömsom vatten under årets nästan 5 veckor långa ledighet. Underbara resor både utomlands och inom Sverige samt ett riktigt elakt ryggskott som tvingat min gamla slitna lekamen till ett ytterst stillsamt liv i och runt hemmets lugna vrå... Ja, ja jag inledde i vart fall semestern med en Frankrike-resa. 14-21 juli gjorde jag och Thesa vår egen lilla Tour de France. I vår hyrda Toyota Aygo, vägvisade av GPS'n Kjelle, tog vi oss till följande mål:

Biarritz.
En underbar liten stad. För mig den perfekta blandingen mellan en klassisk charterort och en helt vanlig liten stad. Ett surfingmecka, med mycket avslappnad atmosfär och skönt vänlig stämning. Här hade vi 2 dagar i gassande solsken med sol, bad och vindrickande. Känner helt klart att en längre vistelse i detta område borde planeras in i framtiden. Då med San Sebastian och Bilbao inplanerat i rutten.

Bordeaux.
Hit kom vi sent på torsdagkvällen för resans huvudmål. Att närvara på Malin och Laurents bröllop som ägde rum under fredag-lördag i Bordeaux och Saint Astier. Jag inledde hela Bordeauxbesöket med att glömma min kamera i den lokala livsmedelsaffären. Au revoir till till denna lilla tekniska pryl och till alla bilder från Biarritz. Tack och lov har Thesa en rejäl systemkamera och ett stort intresse för fotografering. Så bildbevis från resan finns trots allt. Denna kamerafadäs följdes sedan upp av att vi, tillsammans med ett antal andra hotellgäster, sent på kvällen kommer tillbaka till det nattetid obemannade hotellet och möts av ett högt tjutande larm från köket. Med följden att vi ringer nödnumret som finns angivet vid receptionen. Självklart leder det till en förinspelad röst på franska: Tryck 1 för att komma till... bla bla bla. Till slut svarar en fysisk person som inte förstår ett dyft av vad jag säger. Lyckligtvis var det en annan kille i lobbyn som kunde konversera med denna växeltelefonist på franska som då lovade att skicka någon till hotellet för att avstyra larmandet. Sent om sider kom vi sedan i säng och var sådär lagom utvilade inför 2 intensiva bröllopsdagar. Men vilka dagar det var, och vilket bröllop. Inleddes med borglig vigsel i Bordeaux på fredagen. Därefter en lång och otroligt välsmakande 5-rätters lunch på en vingård utanför staden. På kvällen lite lättare festligheter inne i Bordeaux på en enklare italiensk restaurang. På lördagen var det sedan kyrkligt bröllop i Saint Astier. Jag lyckades, tillsammans med Anna och Johanna, efter diverse händelser komma 10 minuter för sent till vigseln. Och då starade vigseln, i sann fransk anda, ca 10 minuter efter utsatt tid. Men fint var det i vart fall. Sedan var det busstur till ytteligare en vingård där bröllopsfesten hölls. Och här vad verkligen party. Brudparet kom dansandes in mellan borden till tonerna av Dr. Albans "Sing Hallelujah" allt medans alla gäster stod upp, applåderade, viftade med sina servetter och skrek som galningar. Så där satte de taktpinnen direkt. Bröllopsfest med fokus på FEST! Malin och Laurent bjöd sedan också på tidernas brudvals. Den började som vilken vanlig vals som helst, i ett fåtal takter, sedan urartade detta i en härlig mix av musik och ett inövat dansnummer till musik som Elvis, Grease, Kung-Fu Fighter, MC Hammer, Michel Jackson m.m(http://www.youtube.com/watch?v=ves2qpjCaKE). Otroligt roligt. Sedan festades det på tills bussen körde oss hem till hotellen kl 04:30. På söndagen var det brunch på vingården innan min och Thesas semester fortsatte.

Saint Emillion.
Här tillbringade vi dem sista 3 dagarna av semestern. Saint Emillion är en sagolik liten stad, med betoning på sagolik. Det är verkligen som att promenera runt i en saga. Mitt bland alla vingårdar och vinodlingar ligger denna lilla medeltida pärla som även står med på UNESCO's världsarvslista. Här njöt vi av både staden och dess omgivningar, sol och bad vid hotellpoolen (på ett i övrigt riktigt sunkigt hotell) och ännu mera vindrickande.

En otroligt lyckad resa, ett underbart bröllop och Frankrike glider upp i toppen bland favorit-länder. Mersmak var ordet. Mersmak.

Gammal är äldst.

Wow! Jag har precis blivit totalt överkörd av en 51-årig pop-mormor. Madonnas Sticky & Sweet-tourUllevi var helt oerhört och oväntat bra. Hon förvandlade Ullevi till en flamencodoftande, hårt pulserande discokula. Från första stund pumpar basgångarna och discorytmerna ut likt stora partyvågor över publiken. Det är bara att kapitulera och låta sig översköljas. Allt framförs från en snygg scen med coola videoinstallationer och grym ljussättning och med hjälpa av en fantastisk dansensemble. Anmärkningsvärt är att för mig fungerar konserten som allra bäst under de nyare och kanske lite mer okända låtarna, även om man inte heller skrattar bort grymma versioner av låtar som Like a prayer och Frozen. Totalt sett absolut en av de bästa arenaspelningar jag sett. Madonna sitter säkert i tronen som popdrottning.

tisdag 4 augusti 2009

Spiritual

Har idag tillbringat hela eftermiddagen med Japansk tvagning, varma källor, aromaterapi, tropisk dusch, bodyscrub, ansiktmasker, fotbad, poolbad, ångbastu, fågelkvitter o faen vet allt. Kort sagt har jag tillbringat ca 4 timmar med en sparitualSankt Jörgen Park Resort tillsammans med Robban och Julia. Varenda led, varenda por, varenda muskel i min kropp har fått värme och kärlek. En kollosalt avslappnande och skön eftermiddag på en mycket fin spa-anläggning! Jag är helad, både i kroppen och själen. O trött.

Tack Robban, Packe, Peder och Åsa för en alldeles förträfflig födelsedagspresent. För det var ju det det var.

Moodysson's Mammut

Måste rekommendera en fantastisk film jag såg igår kväll. Förmodligen det bästa jag sett på flera år. Lukas Moodysson's: Mammut. En film lite i samma anda som Babel och Crash. Fast bättre. En film om att vara till lags och inte räcka till, om karriär och familj, om att kämpa för dem man älskar, om längtan, om trohet, om åtrå och om lycka. En film om att fatta, eller inte fatta, de rätta besluten.

Gripande, starkt och oerhört hänförande.

Se! Se! Se!

Finns hos välsorterad DVD-handlare nära dig.

måndag 3 augusti 2009

Skepp oh-NO!

Just nu skulle jag egentligen suttit på en segelbåt någonstans ute i den vackra Göteborgska skärgården. Kanske med ett gott glas vin och något nygrillat. Istället ligger man hemma med fötterna högt och en pajad rygg. Det är ju tur att det regnar i alla fall. Bitter? Inte jag inte. Imorgon blir det kiropraktorbesök nr 3 samt en eftermiddag på Spa. Det skall väl ändå göra susen, så att jag sedan är redo för kommande veckoslut med Halmstadbesök och Madonna-konsert. I höst börjar det nya livet. Nu jäklar skall det stärkas rygg- och magmuskler. Aldrig mera ryggskott!

lördag 1 augusti 2009

360 part (U)2: Sneak peek


Tog en tur ner till Ullevi idag igen för att känna av stämningen utanför på U2's konsertdag 2. Snacka om folkfest även utanför. Monsterscenen "The Claw" syns nästan lika väl utifrån som från insidan. Ljudet går utanför arenan hur klart som helst. Rejält omstuvad låtlista så länge jag var kvar. Bjöds på New Years Day, I still haven't found what I'm looking for och Stay, alla de tre i följd direkt efter Beautiful Day. Snacka om mördarset. Elictrical Storm spelades inte heller första kvällen. Fast de fick, å andra sidan, inte höra Mysterious Ways och Desire ikväll. De ger och det tar, de goda Irländarna... Känns ändå som att lördagkvällens spelning kommer få betydligt bättre recensioner i morgondagens press. Men whatever: Fick ståpäls när showen drog igång när jag stod utanför idag. Enbart av minnesbilden. Det var f-n i mej en imponerande show. En vansinnigt imponerande show. Vansinnigt...

Friday Lucky Friday!

Fredag 31 Juli. Ullevi, Göteborg. U2 360-Tour. Vad säger man? Bästa konserten någonsin. Alla kategorier. Det räcker så.
Magnificent!