tisdag 13 maj 2008

Idag presenterades EM-truppen - eller vem f-n är Henke Larsson? EURO 2008 - 25 dagar kvar.

Idag klockan 17:30 presenterade Förbundskapten Lars Lagerbäck Sveriges landslagstrupp för årets fotbolls-EM i Österike/Schweiz. I direktsänd TV radades spelare efter spelare upp. I stort sett idel väntade namn. Visst, Andreas Granqvist och Mikael Dorsin var väl inte särkilt givna på förhand men det var ändå den sista spelaren som presenterades som givetivs kommer bli denna uttagningens snackis. Nr 17, Henrik Larsson gör comeback i landslaget... igen. Tar samma fina bananskal förbi kvalet och rätt in i mästerkskapet... igen. Givetvis är detta bra för det svenska landslaget, men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur denna begåvade skånepåg kan med att, för andra gången, sluta i landslaget för att plötsligt ångra sig när det roliga börjar. Killen måste vara väldigt populär bland lagkamraterna för att detta accepteras i laget ytterligare en gång... Nåja, laget i sin helhet och kanske anfallet i synnerhet, förstärkt med Henke, ser ju ganska lovande ut. Johan Elmander, med en inte helt lyckad säsong bakom sig, lär ju känna flåset i nacken nu, även om Henke själv säger att Elmander och Zlatan är förstavalet. Kul är ju att både Henrik Larsson och Anders Svensson övertygat och spelat med så stort självförtroende hemma i Allsvenskan. Detta torde tala för att de även kan kliva fram under EM.

25 dagar kvar till mästerskapet börjar. 28 dagar kvar tills jag själv sitter bänkad på läktaren i Salzburg för att bevittna Sveriges öppningsmatch mot Grekland. Oavsett vilka som spelar så kommer detta bli en fest att minnas. Det är jag säker på....

Samtidigt i en annan del av världen (typ Kanada) ska Sveriges andra stora landslag, Tre Kronor, spela kvartsfinal i Hockey-VM. Möter Tjeckien imorgon. Är det någon som orkar bry sig???
Lagkapten Kenny Jönsson är i vart fall klar för spel igen efter två matchers bortavaro. Då måste det ju bara gå bra.

Forza Suecia!

Inga kommentarer: