onsdag 28 maj 2008

Tour n' retour - Ante på turne, Sommaren 2008.

Idag skriver vi den 28 maj. Temperaturen skall nå upp emot 30 grader i helgen.
Solen har skinit oavbrutet över Göteborg i över 3 veckor. Att skriva att sommaren snart är här känns nästan löjligt… men sommaren är faktiskt snart här.
En sommar där almanackan redan är fulltecknad och förväntningarna är stora.

Lite av det som står på agendan är följande:

Konserter:

5 Juli – Bruce Springsteen, Ullevi.
Har aldrig sett honom tidigare. Men en kille som har hållit på att välta Ullevi en gång i tiden måste ju bara vara en liveupplevelse av rang. Att låten ”Radio Nowhere” från senaste plattan ”Magic” är det bästa han gjort på åtskilliga år tar ju inte direkt ner förväntningarna på rockfarfarn…

25 Juli – Kent med Thåström, Slottskogsvallen.
Kommentarer överflödiga. ”Tillbaka till Samtiden” är förra årets bästa skiva och fortfarande den som går oftast i min cd-spelare och mp3.
Att de för ett par veckor sedan också presenterade Thåström som förband gör ju inte saken sämre.
Jag var dock och såg Kent i November i Lisebergshallen och blev ganska besviken. Skyller det på lokalen och hoppas att en sommarkonsert på fina Slottskogsvallen inte kan gå fel.

26 Juli – Iron Maiden, Ullevi.
Andra Ullevi-konserten i år. Iron Maiden på Greatest Hits-turne ”Somewhere back in time” med låtar från 1980-1989, hämtade från album som ”Powerslave”, ”Somewhere in time” och ”Seventh son of a seventh son”. Det här kommer rocka!

Sommarturnen omfattar även följande arrangemang:
7-12 Juni – Fotbolls-EM i Salzburg Österrike.
Bilar ner till en blågul vecka i Salzburg som kommer kulminera den 10 juni med matchen mellan Sverige och Grekland. Ska bli obeskrivbart mäktigt och roligt. På förhand den kommande sommarens stora höjdpunkt.

7-13 Juli – Swedish Open, Tennisveckan i Båstad.
Tradition. En klassiker som måste besökas varje år. För det är fest på Pepe’s Bodega… glöm aldrig det. Givetvis blir det också till att besöka centercourten och kolla tennis, ligga på den fina stranden och lapa sol samt förundras av alla tillresta Stockholmare (i sanning mycket underhållande).
Grand slam för Pernfors och Pat Cash i år igen skulle jag gissa…

2-10 Augusti – Korfu, Grekland.
En riktig charterresa är bokad. Ospecificerat. Apollo Smile kallades det visst. Undrar just vem som skrattar sist… Men skönt ska det bli, och roligt. Min Greklands-abstinens som snart suttit i 10 år (tänk att det var så länge sedan) ska stillas med ohälsosamma mängder av Frappé, Gyros, Greksallad, Stifado, billigt rödvin och sol och salta bad….

Dessutom finns det planer på segling (vilket gör mig livrädd…), stughäng på Bjärehalvön, härjande i Halmstad och att bara luta sig lugnt tillbaka i en brassestol i Mellbystrand.

6 veckors ledighet totalt. Här ska njutas utav bara f….

Inga kommentarer: