torsdag 1 maj 2008

Rögle, vi ger oss aldrig! Sveriges bästa bandyklubb tillbaka i Elitserien i hockey!


Den 10 april 2008 var en magisk kväll för oss vars hjärta klappar för Rögle BK.

Efter ett osannolikt scenario där Brynäs och Malmö låg på uppflyttnigsplats till Elitserien, på samma poäng som Rögle (3a) och Mora (4a). Detta alltså inför den sista omgången i Kvalserien.

Ungefär halvägs in i matcherna ledde Brynäs med 4-0 över Västerås, Malmö hade 3-0 mot Leksand och det stod bara 0-0 i Ängelholm mellan Rögle och Mora.

Men så hände något. Rögle gjorde 1-0. Malmö började vackla betänkligt. Och i slutskedet av de bägge matcherna stod det 4-4 mellan Leksand och Malmö och 1-1 mellan Rögle och Mora. Man började bereda sig för en nervös Sudden Death-uppgörelse hemma i TV-soffan (Tack TV4 Sport för att ni bevakade kvalserien). När det var avblåst i Leksand, vi ställningen 4-4 och med 26 sekunder kvar i Ängelholm gör Rögle 2-1, som sedan följs av 3-1 i tom bur. Visserligen fick Mora in ett tröstmål med 3 sekunder kvar av matchen. Men vad spelade det för roll. Rögle vann med 3-2 och är tillbaka i Elitserien. Så otroligt roligt och underbart! Mot alla odds, inte ens klubben själva kan ha varit riktigt beredda på det... Vilken underhållning det var hur som helst. Vilken match. Och, inte minst; Vilket härligt Hockey-gäng!

O nu har det börjat värvas. Ser mycket bra ut. Kung Kenny blir kvar och de Kanadensiska tvillingarna Abbott, som dominerat den Norska ligan den gångna säsongen, har skrivit på.

Lär bli en intressant och spännande hockeysäsong 2008-2009.

Inga kommentarer: